Sancţiuni aspre în noul an şcolar

cod-etic-2014_2971Noul cod de etică destinat cadrelor didactice aduce sancţiuni aspre în anul şcolar 2014-2015. Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat deja profesorii care nu respectă regulile vor fi excluşi din sistem chiar de la prima abatere.

Prevederile noului Cod Etic pentru învăţământul preuniversitar interzic profesorilor solicite sau accepte cadouri, bani sau servicii, dar şi facă meditaţii cu elevii de la clasele lor, interzic orice formă de limbaj cu caracter obscen, vulgar sau aluziv.

Relaţiile dintre cadrele didactice se vor baza pe respect, solidaritate şi corectitudine, profesorii trebuie evite denigrarea colegilor, iar fraudă intelectuală şi plagiatul sunt interzise.

De asemenea, personalul didactic trebuie evite situaţiile în care ar putea fi lezată libertatea de opinie vizând convingerile politice şi religioase, dar şi orice formă de discriminare în relaţiile cu colegii.
Totodată, cadrele didactice vor fi încurajate în pregătirea continuă, pentru a atinge standarde superioare de calitate în activitatea didactică.

Proiectul mai arată orice cadru didactic trebuie evite, prin afirmaţii, aprecieri sau acţiuni, afecteze imaginea profesională şi socială a altor membri ai corpului profesoral, cu excepţia situaţiilor prevăzute şi formalizate de actele normative în vigoare, printre care evaluările anuale şi cele din comisia de disciplină.

sursa Portal invatamant

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.