Sanitas ameninţă cu proteste de stradă

Sanitas„Federația Sanitas va relua pichetările Ministerului Finanțelor Publice, Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și Ministerului Sănătății imediat după data de 15 septembrie 2014, dacă autoritățile responsabile nu vor lua măsuri urgente pentru soluționarea listei noastre de revendicări. Este vorba în primul rând de extinderea prevederilor contractului colectiv de muncă la nivelul sectorului de sănătate și activități sanitar-veterinare și publicarea lui în Monitorul Oficial”, a declarat președintele Federației Sanitas, Leonard Bărăscu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, lista de revendicări se referă la eliminarea inechităților din sistemul de salarizare, precum și la creșterea veniturilor tuturor angajaților din sistemul sanitar, asistență socială și din unitățile medico-sociale cu minimum 10% până la sfârșitul acestui an. De asemenea, se dorește deblocarea posturilor din sistemul sanitar, asistență socială și din unitățile medico-sociale.

„Federația Sanitas din România a decis, pe 9 iulie a.c., să suspende acțiunile de protest până la data de 15 septembrie 2014, pentru a da posibilitatea reprezentanților Guvernului României de a soluționa revendicările noastre. Constatăm, însă, că la apropierea termenului de soluționare a acestor revendicări niciuna dintre solicitările noastre nu a fost finalizată, ci, dimpotrivă, s-au înmulțit cazurile de neacordare a tichetelor de masă și chiar diminuarea ori anularea unor sporuri existente”, se spune în comunicat.

Agerpres

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.