Săptămâna mobilității în plină desfășurare

trotineta saptamana mobilitatiiConducerea Fundaţiei Comunitare Mureş a anunţat, marţi, că, în cadrul Programului european Săptămâna Mobilităţii, a amplasat deja 19 rastele personalizate special pentru municipiul Târgu Mureş, în cadrul proiectului MureşOnBike – Parcări pentru Biciclete.

‘Programul presupune montarea de rastele pentru biciclete în Târgu Mureş. În cadrul programului vrem să punem 150 de rastele în locaţii publice, până acum s-au montat 19 rastele în trei-patru locaţii, dar continuăm proiectul şi după terminarea Săptămânii mobilităţii. Noi ne-am gândit ca acestea să aibă o formă mai aparte şi, ce e mai important, să putem lega şi cadrul bicicletei de acest rastel, nu numai roata din faţă, ci şi cadrul, care este partea cea mai importantă a bicicletei. Primăria a fost foarte deschisă, practic locuitorii Târgu Mureşului pot să propună locaţii pentru amplasarea de rastele, până acum avem 21 de locaţii pe site. Un exemplu au fost pieţele din Târgu Mureş’, a declarat presei, marţi, preşedintele Fundaţiei Comunitare Mureş, Sandor Gal.

Gal a spus că organizaţia sa urmează să discute şi cu proprietarii de magazine dacă acceptă rastele în faţa magazinelor şi, eventual, să contribuie la amplasarea acestora. ‘Proiectul are o valoare de 50.000 de lei şi vrem ca prin donaţii şi sponsorizări să mai atragem încă 25.000 de lei, care vor fi folosiţi pentru cumpărarea de rastele. Designul rastelelor a fost făcut de Asociaţia unDAverde şi le producem aici, în Târgu Mureş’, a precizat Sandor Gal.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Mureş, Aurel Trif, a arătat că municipalitatea este în a treia zi de promovare a mobilităţii şi că prin amplasarea rastelelor este încurajat mersul pe bicicletă. ‘Au fost montate rastele în cartierele principale din Târgu Mureş. În fiecare zi a săptămânii în curs, pe perioada de desfăşurare a Săptămânii mobilităţii, fiecare participant la competiţie va câştiga câte un premiu constând într-o bicicletă’, a precizat Trif.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.