Săptămâna prevenirii criminalităţii, agenda de luni

În perioada 21-25 mai 2018, la nivel naţional se derulează a XIV-a ediţie a manifestării „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, al cărei scop este transmiterea către populaţie a unor mesaje antivictimale şi antiinfracţionale.
Prin colaborarea dintre structurile de analiză şi prevenire a criminalităţii, ordine publică şi poliţie rutieră, şi în anul acesta se urmăreşte sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa prevenirii criminalităţii şi la necesitatea adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale, dar şi sublinierea importanţei parteneriatului cu autorităţi/instituţii/ONG-uri şi cetăţeni.
Şi la nivelul judeţului Mureş se vor desfăşura activităţi structurate pe domenii de prevenire, fiecare zi având o altă temă.
Luni, 21 mai – prevenirea delincvenţei juvenile
Marţi, 22 mai – prevenirea victimizării minorilor
Miercuri, 23 mai – prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului
Joi, 24 mai – prevenirea infracțiunilor cu violență
Vineri, 25 mai – siguranță rutieră.

ÎN JUDEŢUL MUREŞ, SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII – SUB SEMNUL PARTENERIATULUI, AL IMPLICĂRII!! SOCIETATEA PE CARE ŢI-O DOREŞTI DEPINDE ŞI DE TINE!

Cu orice prilej, lumea discută despre nemulţumirile faţă de societatea în care trăim, de modul în care evoluează lucrurile, de ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Cu toţii ne dorim o schimbare în bine, însă în general considerăm că alţii trebuie să facă ceva ca acest lucru să se întâmple. Aşteptăm ca lucrurile să se schimbe, dar noi să privim ca spectatori.
Dacă gândim astfel, avem puţine şanse să vedem schimbarea, fiindcă aceasta porneşte de la fiecare dintre noi. Cu toţii putem face ceva!!
Şi în ceea ce priveşte siguranţa noastră, a copiilor noştri, a bunurilor, putem avea fiecare o contribuţie importantă! Acel „puţin” pe care îl poate face fiecare poate schimba mult!!

 Obişnuieşte-te să îţi iei minime măsuri de siguranţă pentru tine şi bunurile tale!
 Formează-ţi copiii în ceea ce priveşte comportamentul preventiv şi implicarea!
 Sprijină Poliţia, pentru că TE AJUŢI PE TINE!
 Anunţă imediat Poliţia dacă eşti victimă sau martor la comiterea unei infracţiuni/accident etc.!
 Oferă datele pe care le deţii despre un eveniment!
 Discută cu cei din jurul tău despre modalităţile de prevenire a diverselor tipuri de infracţiuni, îndeamnă-i să fie mai precauţi!

AGENDA ACTIVITĂŢILOR

LUNI
• 1000 – organizarea unei activităţi speciale în cadrul Proiectului „Deschide-ţi mintea! Nu fi închis!” în colaborare cu Penitenciarul Tg-Mureş – derularea unei întâlniri între 70-90 studenţi de la Universitatea Petru Maior – ESTIEM, şi deţinuţi din Penitenciarul Tg-Mureş
• 1300 – activitate la Reghin, Liceul „P. Maior”, în cadrul Proiectului „Educaţie pentru siguranţă”;
• 3 activităţi de prevenire a delincvenţei juvenile în şcoli
• lansare concurs…”Săptămâna Siguranţei…la Bibliotecă” – cititorii vor completa un chestionar cu 5 întrebări despre siguranţă, iar la finalul săptămânii, prin tragere la sorţi, 3 persoane vor fi premiate;
• participarea poliţiştilor de proximitate şi din mediul rural din judeţ la 44 de întâlniri cu elevii, în unităţile de învăţământ din mediul urban şi rural;

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.