Săptămâna prevenirii criminalităţii în centru

Săptămâna Prevenirii criminalităţii a continuat cu ziua a doua, dedicată siguranţei copiilor, minorilor în general.

În centrul Municipiului Tg-Mureş, diversitatea activităţilor cu care au fost aşteptaţi copiii, mureşenii în general, a fost apreciată de cei peste 500 participanţi – fie grupuri de elevi de la şcoli din oraş („S. Duicu”, „Dacia”, T. Vladimirescu”) sau din împrejurimi (Câmpeniţa), fie trecătorii din zonă.

Poliţiştii au avut alături o serie de parteneri – CPECA, ANITP, DGASPC, Salvaţi Copiii, Poliţia Locală sau jandarmii. Au fost jocuri interactive cu întrebări despre siguranţa copiilor, cei mici fiind răsplătiţi cu baloane şi rechizite pentru răspunsurile corecte. Feed-back-ul primit a fost unul foarte bun, copiii având foarte multe informaţii referitoare la siguranţa lor atât acasă, cât şi pe stradă, la şcoală sau în traficul rutier, demonstrând faptul că activităţile din şcoli şi în general cele adresate copiilor îşi ating scopul!

Laboratorul criminalistic şi autospecialele Poliţiei, echipamentele şi dotările poliţiştilor de la structura de acţiuni speciale au fost un alt punct de atracţie, completate de informaţii privind rolul fiecărei structuri. Amintirea „concretă” a amprentelor a fost păstrată de cei mici.

(Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii)

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.