Sărăcia, principala cauză a infracțiunilor în Târnăveni

politiaLa începutul acestui an au existat în lucru la Poliţia municipiului Târnăveni un număr de 119 dosare cu autori necunoscuţi, fiind rezolvate un număr de 72 de dosare. Infracţiunile cu autori necunoscuţi înregistrate în primele 6 luni ale anului 2014 sunt distribuite după cum urmează:
infracţiuni cu violenţă: o tâlhărie;
furturi: 16 din locuinţe, 5 furturi din mașini, 7 furturi din dependinţe, 9 furturi din societăţi, 2 furturi din buzunare. În plus, recent, la Târnăveni a fost comisă o crimă. Detalii despre aceasta, precum și despre motivele pentru care sunt comise infracțiunile în Târnăveni, aflați din rândurile următoare.
Cauzele infracțiunilor
Conform raportului de evaluare al Poliţiei, în prima jumătate a anului 2014, factorii care au generat sau favorizat săvârşirea de infracţiuni sunt: starea economico-socială a unei părţi din locuitorii municipiului Târnăveni, în zona Combinatului Chimic existând o aglomerare de cetăţeni rromi, care pe fondul lipsei locurilor de muncă, comit infracţiuni, în general furturi din dependinţe şi locuinţe. De precizat este faptul că aceste furturi nu au un mod de operare deosebit, iar valoarea pagubelor este mică, obiectul infracţiunilor fiind în general componente metalice existente în locurile de comitere a faptelor; existenţa unui număr mare de case nelocuite, situate în diferite zone din municipiul Târnăveni, infractorii orientându-şi acţiunile ilicite în comiterea de fapte ilicite din aceste locuri. Având în vedere că persoanele vătămate află cu întârziere despre comiterea unor furturi din locuinţele menţionate, există dificultăţi în probarea activităţii infracţionale, bunurile sustrase fiind revândute într-un termen foarte scurt.
Crimă la Târnăveni
Omorâtă în bătaie: aceasta a fost soarta unei femei din Târnăveni care a fost ucisă în bătaie în noaptea de sâmbătă, 19 iulie. Decesul persoanei în vârstă de aproximativ 60 de ani a fost constatat de poliţişti duminică dimineaţa. Crima s-a petrecut în zona şoselei de centură a municipiului. Procuratura investighează cazul, autorul faptei fiind identificat.
Mircea BARBU

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.