,,Sărbătoarea Rabarbărului” la Saschiz, ediția a V-a

Vecinătatea Femeilor din Saschiz organizează sâmbătă, 06 mai 2017, cea de-a V-a ediție a “Sărbătorii Rabarbărului”.
Evenimentul va avea loc între orele 1100-1600 în curtea Bisericii Evanghelice Fortificate ,,Sf. Ștefan” din loc. Saschiz, județul Mureș și are ca scop promovarea și punerea în valoare a patrimoniului cultural și gastronomic local.
,,Sărbătoarea Rabarbărului” este un eveniment dedicat atât gospodinelor și producătorilor locali cât și vizitatorilor dornici să deguste și să cumpere preparate locale din rabarbăr (și nu numai): gemuri, sucuri, murături, înghețată, compoturi, miere ș.a.
Programul Sărbătorii Rabarbărului include:
 Marșul plăcintelor cu rabarbăr, pe muzică de fanfară
 Atelier de gătit prăjituri cu rabarbăr și Atelier de educație culinară ,,EduKitchen” , susținut de membrii ai organizațiilor SlowFood Turda și SlowFood Târnava Mare
 Concursurile cu premii: ,,Rabarbăr ca al meu n-are nimeni” și ,,Mâncăcios de prăjitură cu rabarbăr”
 ,,Colțul prietenilor Sărbătorii Rabarbărului” – standuri de prezentare a activităților și proiectelor Vecinătății Femeilor din Saschiz și a ONG-urilor locale care sprijină evenimentul
 Recital de chitară clasică și Concert de orgă în biserica evanghelică fortificată
 Vizite cu ghidaj în biserica evanghelică fortificată și la Cetatea de refugiu din Saschiz, sec. IV. Vizitatorii vor fi întâmpinați în cetate cu preparate din rabarbăr.
 Târg de produse locale, cu participarea gospodinelor și a micilor producători locali din Saschiz
Pe parcursul evenimentului, copiii vor putea participa la jocuri interactive și distractive coordonate de tineri voluntari, iar personalul Centrului de Ceramică din Saschiz va face demonstrații la ,,roata olarului”.

În caz de vreme nefavorabilă, activitățile programate să aibă loc în curte se vor desfășura în incinta căminului cultural al bisericii evanghelice Saschiz (în imediata vecinătate a acestuia)

Foto: Sighisoara Online

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.