Șase străzi intră în reparație la Tîrgu-Mureș

drum reabilitatPrimăria Tîrgu Mureş a început lucrările de reabilitare a cinci străzi din municipiu, din cele 35 cuprinse în PID I şi PID 2 şi care au ca termen de finalizare anul 2014. Este vorba despre străzile Arinului, Izvorului, Sudului, Turzii, George Coşbuc şi Nufărului.

Prezent la demararea lucrărilor pe strada George Coşbuc, consilierul primarului, Claudiu Maior a declarat: ” Am început lucrări de modernizare pe cinci străzi din Tîrgu Mureş, urmând ca miercuri să intre în lucru şi strada Mărăşti, iar săptămâna viitoare, în funcţie de cum ne va permite vremea, să intrăm şi pe alte străzi din program. Îi rugăm pe şoferi să fie înţelegători, să-i sprijine pe constructori şi să-şi parcheze maşinile pe străzile învecinate. Pot să-i anunţ pe târgumureşeni că alte 29 de străzi din oraş, care fac parte din acelaşi proiect finanţat din fonduri europene vor fi reabilitate până la finalul anului viitor, cele mai multe dintre acestea fiind în plan pentru acest an”.

Din cele 35 de străzi cuprinse în programul de modernizare, 32 fac parte din PID 2. Pe 30 dintre acestea se vor face atât lucrări de modernizare a carosabilului şi trotuarelor cât şi înlocuiri ale conductelor de apă. Lungimea totală a străzilor din acest proiect este de peste 10.500 m. Valoare contractului este de 22,8 mil de lei fără TVA pentru drumuri şi 4,8 mil. de lei fără TVA pentru apă, iar banii provin din fonduri europene.

Sursa: Primăria Tîrgu-Mureș

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.