Școala de vară, Acasă la Hundorf

În perioada 15 iulie – 20 august, la Hundorf se desfășoară  proiectul „Şcoala de Vara, Acasă”, care înseamnă rezidenţe artistice, dar şi Colonia artiştilor, la final Un eveniment public de prezentare a rezultatelor.

Tema din acest an este : ACASĂ: locuri, oameni, întâmplări, poveşti

După înscriere, în perioada 15 iulie – 17 august au loc rezidenţele artistice, cu participarea tinerilor de la universităţile de artă din Bucureşti, Iaşi, Cluj, dar şi a unor artişti de artă socială din SUA, Austria, Italia.

Şcola de vară de Acasă îşi doreşte să îndrume tinerii artiştii pe drumul de la consistenţa personajului şi a gândului la forma artistică, indiferent că ea se cheamă pictură, grafică, happening, literatură.

În perioada 22 iulie – 5 august la Hundorf  pot fi întâlniţi artiştii rezidenţi Silvia Florean şi Ionuţ Crava, studenţi ai Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti, anul II, secţia Grafică, și Liviu Acasandrei este absolvent de Master, secţia Grafică, la Universitatea de Arte şi Design, Cluj-Napoca, promoția 2013.

Colonia artiştilor, prezentarea publică a rezultatelor rezidenţelor, cu expoziţii, performance, video va avea loc în 19 august, ora 16.00, la Biserica Evanghelică din Hundorf. Atunci puteţi vedea toate lucrările şi puteţi avea discuţii libere cu artiştii.

 Proiectul „Şcoala de vară de la Hundorf” este organizat de Asociaţia „Acasă la Hundorf şi este susţinut de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Institutul Cultural Român  şi Consiliul Judeţean Mureş. Parteneri: Primăria comunei Viişoara, Clubul Ilustratorilor Bucureşti, Consistoriul Evanghelic din Sighişoara.

Cristina Vancea

sursa acasalahundorf.wordpress.com

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.