Şcoală de Vară cu tema „Marele Război: trăiri, memorie, consecințe”

Universitatea „Petru Maior” din Tîrgu Mureș, în colaborare cu Societatea de Științe Istorice din România, având ca parteneri Institutul de Cercetări Socio-Umane „Gheorghe Șincai” al Academiei Române, Inspectoratul Școlar Județean Mureș și Primăria Municipiului Tîrgu Mureș, organizează în perioada 20-26 iulie 2017, Școală de Vară cu tema „Marele Război: trăiri, memorie, consecințe”.

La eveniment participă circa 70 de cadre didactice din învățământul preuniversitar, din aproape toate județele României și peste 16 cadre didactice universitare și cercetători de prestigiu de la universitățile din București, Sibiu, Cluj-Napoca și Tîrgu Mureș, care vor susține expuneri și vor participa la dezbaterile din cadrul Școlii de Vară. Organizată pentru prima dată în mediul academic din Tîrgu Mureș, Școala de Vară a Societății de Științe Istorice reprezintă un bun prilej de cunoaștere a cercetărilor științifice de la instituțiile de învățământ și cercetare din Tîrgu Mureș dedicate Marelui război și a modalităților de valorificare a experiențelor didactice dedicate războiului și a consecințelor acestuia pentru români. În cadrul Școlii de Vară sunt cuprinse și activități practice, vizând cunoașterea locurilor de memorie din județul Mureș, respectiv muzee, biblioteci și monumente dedicate Marelui război.

Școala de vară oferă profesorilor de istorie, creatori ai conștiinței publice, să participe la dezbateri de mare actualitate privind Marele Război și Unirea din 1918.

Deschiderea festivă a evenimentului va avea loc vineri, 21 iulie 2017, ora 10:00, în „Aula Magna” a Universităţii „Petru Maior” din Tîrgu-Mureş (str. Nicolae Iorga, nr. 1).

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.