Școli de dans și lupte la Sighișoara Medievală

sighisoara medievalaLa cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Sighişoara Medievală, care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, sub genericul ‘Vlad cavalerul dreptăţii’, vor fi organizate şcoli de dansuri şi de lupte medievale, pentru introducerea vizitatorilor în atmosfera manifestării.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii marţi, Şcoala de Dans Medieval care se va organiza sâmbătă şi duminică, de la ora 11.00, în Piaţa Mercenarilor (la Turnul cu Ceas) va fi coordonată de coregrafa Izabela Kevorkian, care ‘va oferi vizitatorilor prilejul de a învăţa dansuri specifice perioadei medievale şi posibilitatea de a afla mai multe informaţii despre evoluţia exprimării prin dans, de la dansul popular la cel de curte’.

Cei care vor participa la această şcoală vor putea să înveţe maniera de dans specifică epocii, vor fi studiate menuetul şi tarantela, dar şi anumite elemente de dans popular românesc.

Şcoala de Lupte Medievale va fi organizată în zilele de sâmbătă şi duminică, de la ora 11.00, în Piaţa Vlad Cavalerul Dreptăţii (Piaţa Cetăţii), sub coordonarea lui Florin Kevorkian, şi va oferi doritorilor posibilitatea de a învăţa cum şi pentru ce luptau oamenii în epoca medievală.

‘Aceste lupte vor încerca să esenţializeze scopul pentru care luptau oamenii şi anume supravieţuirea. Nu este importantă ideea stilului în care luptau pentru că ei trebuiau să facă orice pentru a se întoarce acasă de la luptă, ideea fundamentală pentru omenire atunci, întoarcerea acasă. Desigur, ei foloseau armele specifice epocii, lănci, săbii, scuturi, funii, bâte, dar cum suntem pe tărâm pur românesc cei care vor participa vor învăţa să lupte cu armele şi unelte specifice zonei medievale româneşti’, a precizat Florin Kevorkian, citat de comunicat.

Documentul relevă că Izabela Kevorkian este coregraf, a făcut studii postuniversitare în domeniul filmului, apoi masteratul în film, precum şi doctoratul, fiind coregraful unor spectacole precum ‘Avarul’ la Teatrul Nottara în regia lui Daniel Niţoi.

‘Este fiica cunoscutei regizoare Elisabeta Bostan. Soţul său, Florin Kevorkian, este actor şi cineast. Florin Kevorkian cât şi soţia sa, Izabela Bostan Kevorkian, sunt cunoscuţi nu numai în România, dar şi în afara ei, prin participările multiple la festivaluri internaţionale în Statele Unite, Canada, Cehia, Ungaria. Florin Kevorkian este autorul romanului ‘Dragostea mea… Izabela’. În ceea ce priveşte activitatea cineastică, aceştia şi-au pus semnătura pe o serie de filme de scurt metraj şi metraj mediu precum ‘Alogic 11’, ‘9 Minute’, ‘Iubire de-o noapte’ şi ‘Tango-Pasion’, primele trei în regia lui Florin Kevorkian, iar al patrulea în regia şi coregrafia Izabelei Bostan Kevorkian, cameraman Florin Kevorkian’, se precizează comunicatul de presă.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.