Screening gratuit de prostată la Clinica de Urologie

clinica urologie targu muresClinica de Urologie a Spitalului Clinic Județean Mureș va derula un program de screening gratuit de prostată, în perioada 26-28 februarie 2014, între orele 08-14.00, în Cabinetul spitalizări de zi din Ambulator.

Persoanele care doresc să beneficieze de consult în cadrul acestui program gratuit de screening trebuie să se înscrie la telefon 0265.215.133 interior 203 sau personal la cabinetul spitalizări de zi din ambulator. Înscrierile se fac în zilele de 21, 24 și 25 februarie.

Scopul actiunii este de a informa populația cu privire la simptomele si pericolele ignorării patologiei prostatice și a atrage atentia asupra faptului că afecțiunile prostatei influențează negativ calitatea vieții bărbaților cu vârsta de peste 50 de ani.

Deși, în ultimii ani, numărul pacienților diagnosticați cu afecțiuni ale prostatei a crescut, un fenomen îngrijorător este faptul că peste 70% dintre bărbații români care suferă de adenom de prostată aleg să nu discute despre problemele lor cu medicii sau cu familia, și astfel nu urmează niciun tratament.

Cancerul de prostată este cel mai diagnosticabil cancer din patologia umană, iar incidența lui crește o dată cu vârsta.

Pentru a preveni apariția cancerului de prostată, fiecare bărbat trebuie să fie conștient de necesitatea controlului anual la urolog, în special dacă au existat astfel de cazuri în familie. Numai astfel se poate depista din timp și trata corespunzător.

Sursa: Spitalul Clinic Județean Mureș

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.