Scrisoarea primarului către rectorul UMF

Primăria Tîrgu-Mureș a dat publicității scrisoarea pe care primarul Dorin Florea i-a trimis-o rectorului UMF Leonard Azamfirei:

Stimate domnule rector,

Consider că singura soluție în rezolvarea problemei UMF este dialogul. Dialogul care să reașeze un climat de încredere între toți medicii UMF.

Dreptul ca universitățile să-şi decidă soarta trebuie încurajat în continuare. La fel, autonomia universitară și mai ales carta universităților, care trebuie să cuprindă și să stipuleze aceste lucruri ca un reper, care să nu permită derapaje în diverse momente sau funcții.

Românii și maghiarii trebuie să înţeleagă că nu-și vor da copiii la o universitate din Tîrgu-Mureș pentru a învăța limba română sau maghiară. Singura determinare, eforturile financiare și îngrijorarea lor este ca studentul să devină un medic de calitate, cu diplomă recunoscută, asemenea generațiilor anterioare.

Vă ofer exemplul meu, având posibilitatea de a învăţa de la cei mai străluciți profesori maghiari care au predat la secția română: prof. Maros, prof. Seres, prof. Olosz, prof. Simu sau prof. Bancu.

Am convingerea că, ceea ce am făcut la Tîrgu-Mureş, în calitate de medic şi de primar, a contribuit decisiv la instaurarea unui climat al dialogului şi al bunei înţelegeri, singurele elemente care dau consistență şi valoare comunităţii şi lumii universitare, şi nicidecum hotărârile de guvern.

Dr. Dorin Florea
Primarul municipiului Tîrgu-Mureş

Sursa: Primăria Tîrgu-Mureș

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.