Se dă startul demisiilor la deconcentrate

Vineri, Teodor Giurgea a solicitat eliberarea sa din funcţia de director al ABA, (Administraţia Bazinală a Apelor) Mureş. Practic, va mai conduce destinele societăţii 30 de zile de la depunerea cererii. În cererea adresată ANAR, Giurgea solicită ocuparea unei funcţii adecvate pregătirii sale în cadrul SGA Mureş. Conform surselor noastre se pare că va ocupa funcţia de inginer-şef şi va răspunde de parcul auto şi utilaje din cadrul instituţiei, ceea ce nu e puţin lucru atunci când ne gândim că este vorba de un parc cu peste 400 de maşini de mare tonaj şi poate la fel de multe utilaje.

Cu toate că Mihail Antonie şi-a depus CV-ul pentru directoratul la Ape (şi se pare că e interesat şi Andrei Moscviciov), cei din USL ar putea încerca varianta tehnocratului, un profesionist apropiat de PSD, dar care nu a fost înregimentat politic, şi anume Nicolae Bărbieru, actualmente director SGA Mureş. Se încearcă prin acest demers ca funcţia de director la ABA Mureş să fie oarecum depolitizată. Interesant este faptul că, fostul director ANAR, Dávid Csaba, a fost „ salvat” de USL-işti şi numit în funcţia de director tehnic la ABA Mureş, în locul colegului său din UDMR, Orbán Levente, care la ora actuală are de dat o serie de explicaţii la DNA.

Se pare că este vorba de o recompensă a PSD pentru că, în perioada ministrului Borbély, via Dávid Csaba, sponsorul principal al PSD, Ioan Ciocan a beneficiat de la ANAR de contracte în valoare de 50 de milioane de euro. Tot vineri, Teodor Giurgea şi-a înaintat demisia din funcţia de prşedinte al PD-L Ungheni, motivând rezultatele slabe obţinute în alegeri, „pentru care îmi asum întreaga vină”, a mai declarat Giurgea.

Marius Libeg

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.