Se lucrează din plin pe șantiere

DSC07286Început de lună august… perioadă destinată concediilor, vacanțelor și a plăcerilor de tot felul după un an de muncă solicitant. De fapt, pentru unii poate constitui o plăcere deosebită și realizarea unor proiecte care să asigure mai mult confort urban oamenilor. Vineri, întâmplător sau nu, pe unul dintre șantierele orașului i-am întâlnit pe Liviu Botezan și Sorinel Tripon preocupați de mersul lucrărilor.
„Orașul este un șantier”
Afirmația aparține șefului de cabinet al primarului Cristian Moldovan, Liviu Botezan, care adaugă că niciodată în istoria orașului nu s-au executat atâtea lucrări, în același timp, la infrastructura localității.
Într-adevăr, pentru reporter este nevoie de multă atenție pentru enumerarea tuturor străzilor pe care se lucrează din plin în aceste zile. Pentru city managerul Sorinel Tripon, însă, aceasta este un lucru firesc și poate relata cu lux de amănunte specificul și stadiul lucrărilor. Dintr-o lungă înșiruire am aflat că firma franceză Volio lucrează foarte bine la realizarea noii stații de epurare care va fi dată în funcțiune cu 2-3 luni înainte de termen dacă ritmul actual se menține. Un alt obiectiv important este Stația de tratare a apei unde se schimbă sistemele de filtrare și de evacuare a reziduurilor. „În decembrie, anul acesta, vom avea apă plată la robinete”, promite Gelu Oaneș, directorul Aquaserv Luduș, referindu-se la calitatea apei.
La partea de rețele de apă menajeră, canalizare și apă potabilă se lucrează pe străzile din cartierul Gheja, în partea veche a orașului și mai recent pe străzile Policlinicii și Ghioceilor. După terminarea lucrărilor, străzile au rămas cam deranjate, dar Sorinel Tripon spune că toate vor fi aduse în starea inițială de firma executantă, dar numai după ce pământul se va tasa, termenul fiind până la sfârșitul acestui an. Străzile Avram Iancu și Policlinicii au un statut aparte, pentru ele s-a întocmit un Studiu de Fezabilitate în vederea reabilitării lor complexe. Până în octombrie, pe aceste străzi se refac părțile carosabile, trotuarele și șanțurile de colectare a apelor pluviale.
Așa cum spune Liviu Botezan, lucrările sunt multe și complexe și constituie un test important pentru administrația orașului.

Ioan A. BORGOVAN

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.