Se semnează contractul de ecologizare a batalului Azo

Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, va semna vineri, 16 martie 2012 – ora 12:00, în Sala Mare a Palatului Administrativ din Târgu Mureș, contractul de finanţare al proiectului “Reabilitarea sitului poluat istoric – Iaz Batal 30 ha – Târgu Mureş” și nouă contracte pentru proiecte de alimentare cu apă și canalizare finațate prin Administrația Fondului pentru Mediu.

Proiectul “Reabilitarea sitului poluat istoric – Iaz Batal 30 ha – Târgu Mureş”este finanțat prin Programul Operațional Sectorial Mediu și are o valoare totală de 25.212.066 Euro, fără TVA, din care 20.158.559 Euro finanţare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională. Proiectul vizează reabilitarea sitului contaminat, pentru conformare cu standardele de remediere acceptate. Obiectivul principal al acţiunilor de remediere este acela de a reduce mobilitatea contaminanţilor existenţi pentru a proteja situl în vederea utilizării acestuia ca spaţiu verde deschis publicului, pentru amenajarea acestuia ca spaţiu recreativ destinat populaţiei şi pentru reducerea oricărui impact asupra mediului local datorat activităţilor istorice întreprinse pe sit.

De asemenea, 9 localități din județul Mureș vor beneficia de finanțare de la Administrația Fondului perntru Mediu pentru realizarea de sisteme de alimentare cu apă, canalizare și stații de epurare. Astfel, vor fi semnate contracte de finanțare pentru realizarea acestor proiecte în următoarele localități: Gănești, Glodeni, Sînpaul, Vărgata, Gheorghe Doja, Suplac, Beica de Jos, Gornești, Fântânele. Valoarea celor 9 contracte de finanțare este de 43.943.548,69 lei.

Sursa: Ministerul Mediului

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.