Seară de jazz în Cetatea Medievală din Tg-Mureş

Dumincă seara de la orele 19 Cetatea Medievală a găzduit o seară de jazz în Sala festivă. Evenimentul a fost organizat de Cetatea Artelor şi de Primăria Tg-Mureş, avându-i ca invitaţi pe New Landscapes feat. Pedro Negrescu- Ana Maria Galea – voce, Daniel Csikos – pian, Pedro Negrescu – contrabas sub sloganul „ Standards Inside – out”. Din păcate cei prezenţi nu au putut asculta promisa surpriză a serii reprezentată de saxofonistul Alex Harding, apreciat drept unul dintre cei mai importanţi saxofonişti bariton în jazz-ul contemporan, care urma să concerteze alături de pianistul de origine română Lucian Ban. Cei doi artişti care colaborează de aproape două decenii au suferit un grav accident de circulaţie lângă localitatea Târnava din judeţul Sibiu în timp ce veneau spre Tg-Mureş ca să participe la acest concert, pianistul suferind o fractură deschisă la tibie necesitând intervenţie chirurgicală. Acest eveniment a fost prezentat de Ioan Chiorean- producător la Radio Tg-Mureş. În deschiderea concertului acesta a mulţumit publicului numeros pentru participare regretând faptul că cei doi invitaţi speciali nu au putut onora invitaţia din cauza accidentului şi a spus apoi câteva cuvinte frumoase despre Municipiul Tg-Mureş, lăudat şi de Rectorul Universităţii Babeş – Bolyai. După aceea prezentatorul a cedat microfonul solistei Ana Maria Galea.
În debutul concertului cei trei solişti au cântat o baladă de Burt Bacharach/ Hal David care se numeşte Close to you. Apoi a urmat piesa Estade de Bruno Martino. Printre numeroasele piese pe care le-au mai interpretat soliştii de jazz s-au numărat şi: Left alone, Henya de Ambrose Akinsmusire, Favourites Things din filmul „Sunetul muzicii”, două compoziţii semnate de Ana Maria Galea, The Dream şi Bourbon Street , The day of wine and rose şi în încheiere o piesă numită Dindi.
Celor care nu cunosc suficent de mult acest gen de muzică, le propun să participe la un concert de jazz susţinut de soprana Ana Maria Galea, acompaniată de instrumentişti de excepţie, Daniel Csikos şi Pedro Negrescu. Eu ca muzician cu 12 ani de pian, pot să vă spun cu certitudine că muzica este relaxantă, deosebit de plăcută şi acest gen muzical- jazz-ul promite şi sper să fie îndrăgit de toţi melomanii. Vocea bine nuanţată, temperată şi caldă a solistei precum şi formaţia de profesionişti te îndeamnă să laşi problemele la o parte şi să asculţi cu plăcere aceşti senzaţionali tineri. Aşadar veniţi alături de mine şi petreceţi minute de încântare pură.

Narcis Socaciu

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.