Seară de rugăciune ca-n Filipine, la Reghin

Ziua Mondială de Rugăciune (ZMR) este cea mai mare mișcare ecumenică organizată de femei. Ziua Mondială de Rugăciune se organizează în peste 170 de țări şi are loc în fiecare an, în prima zi de vineri a lunii martie.
Programul de rugăciune este pregătit de femeile din ţara organizatoare şi este împărţit în întreaga lume. În diverse întâlniri, ce au loc premergător Zilei de Rugăciune se fac cunoscute informaţii despre situaţia oamenilor din ţara respectivă, despre climatul politic, economic, social şi religios.
Cu prilejul Zilei Mondiale de Rugăciune, 03 martie 2017, femeile din Reghin și satele din împrejurimi s-au întrunit la Sala de ședințe al Bisericii Evanghelice C.A. din Reghin, Casa Bogner, începând cu ora 17:00, la o slujbă.

MABUHAY, în limba Tagalog

În anul acesta, ordinea slujbei a provenit din Filipine și a dorit să ne introducă în atmosfera slujbelor de acolo. Salutul din Filipine este MABUHAY, în limba Tagalog.
Titlul slujbei de anul acesta a fost ,,Sunt eu nedrept cu tine?”. Tema slujbei a fost dreptatea, temă care s-a reflectat și prin textul biblic ales din evanghelia după Matei 20, 1 – 16 , text ce a dorit să prezinte o imagine a împărăției lui Dumnezeu.
Rugăciunea ecumenică permite depăşirea tuturor graniţelor geografice şi confesionale.
În fiecare an o ţară nouă

Pentru că programul de rugăciune este scris în fiecare an de şi despre o altă ţară, participanţilor li se face cunoscută în fiecare an o ţară nouă.
Rugăciunea poartă pecetea tradiţiei religioase din ţara din care provine.
La serviciul divin au participat femei de mai multe confesiuni, acesta fiind și ideea acestei rugăciuni, de a uni creștini, indiferent de tradiția în care au crescut.

Imola Grama

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.