Secretul perseverenței este „buna-credință”

mirela moldovanUn alt model în ceea ce privește perseverența și echilibrul este Mirela Moldovan, redactor redactor-șef la Studioul Regional de Radio Tîrgu-Mureș unul dintre principalii piloni ai bunei informări a municipiului…

Rep.: Care credeți că este secretul reușitei dumneavoastră în plan profesional?

Mirela Moldovan: Încă nu mi-am făcut un bilanț și nu știu dacă este chiar o reușită. Oricum, mă străduiesc să fie o reușită. Mă străduiesc ca atunci când voi face trage linie și voi număra cele bune și cele rele, sper să fie mai multe cele cu plus. Un secret al perseverenței și al dorinței de a face bine ceea ce fac, cred eu că este buna-credință, puțin suflet, puțină inteligență și multă-multă pregătire.

Rep.: Cum ați reușit să vă impuneți într-o lume dominată de bărbați, cât de greu v-a fost?

M.M.: Da… nu sunt deloc feministă. La mine lumea nu se împarte în femei – bărbați, pe naționalități sau alte criterii, ci doar ești bun, ești mai puțin bun, deci cred că răspunsul este identic cu cel de la prima întrebare, cu o mică adăugire că sunt un om care crede în corectitudine, în lucrurile bine făcute, bine așezate, în toleranță și în dragoste pentru meseria pe care ți-ai ales-o până la urmă în viață.

Rep.: Cum se împacă viața de familie cu cariera?

M.M.: Aici sunt un om norocos, pentru că și ceilalți membri ai familiei muncesc foarte mult, așa că ne înțelegem în acest domeniu. Din această perspectivă se poate îmbina. Culmea este că am o pasiune pentru gătit, gătesc foarte mult, dar încep să gătesc la 9 seara, de exemplu. Eu dorm foarte-foarte puțin, probabil că așa mi-e felul, din fericire. Dorm cinci ore pe noapte și-mi sunt suficiente, nu simt deocamdată această problemă. Așadar, spun că îmi pare rău să-mi dorm viața, îmi pare rău să treacă clipele pe lângă mine așa aiurea. Vreau să-mi adun clipele de bucurie, clipe de fericire, să mă încarc cu amintiri frumoase și să le pot savura atunci când voi sta liniștită la pensie, așa cum sper să-mi ajute Dumnezeu să ajung.

Cătălin Hegheș

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.