Ședință de CL lungă și solicitantă

cl reghinȘedința de consiliu a lunii martie este așteptată cu nerăbdare la Reghin, mai ales de profesorul Ioan Conțiu, directorul Casei municipale de cultură și conducătorul Ansamblului folcloric Hora din cadrul aceleiași instituții. Orchestra de muzică populară a Casei municipale de Cultură ,,Eugen Nicoară” va participa în luna aprilie la Festivalul Concurs Internațional pentru Coruri și Orchestre de la Viena organizat de Fundația educațional – culturală Fest art din Austria. Cheltuielile de transport și taxa de participare vor fi suportate de administrația locală.

Este vorba despre aproximativ 10.700 de lei, sumă care urmează să fie aprobată la ședința de consiliu ce va avea loc în data de 25 martie la Reghin.

Zilele reghinene decalate cu o săptămână

Ordinea de zi a întâlnirii aleșilor locali include, pe lângă proiectul de hotărâre care va facilita plecarea artiștilor reghineni în Austria, alte 21 de proiecte și rubrica diverse, ceea ce înseamnă că cei 19 consilieri vor avea din nou o ședință destul de lungă și solicitantă.
Ei se vor pronunța asupra proiectului privind rectificarea Bugetului General al municipiului Reghin pe anul 2014, urmând să voteze apoi și aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al SC RAGCL SA Reghin pe acest an. Organizarea „Zilelor municipiului Reghin” face subiectului unui alt proiect de hotărâre conform căruia perioada desfășurării evenimentului va fi schimbată datorită suprapunerii acestuia cu Târgul Cireșelor care are loc în fiecare an în comuna Brâncovenești. Astfel, se propune organizarea sărbătorii reghinene, timp de trei zile, anual, în cel de-al doilea week-end din luna iulie (până acum Zilele reghinene se țineau în primul week-end din iulie).

Finanțare nerambursabilă

Agenda de lucru a Consiliului Local de la Reghin, pentru data de 25 martie, include și Proiectul de hotărâre privind aprobarea finanțării nerambursabile din bugetul local al municipiului Reghin pentru anul 2014 a proiectelor selectate conform HCL nr.31/2014. Conform acestui document se alocă suma totală de 107.400 de lei, sub formă de finanțare nerambursabilă pentru patru proiecte depuse de asociații non-profit din Reghin, banii fiind repartizați în urma verificării (de către o comisie) a criteriilor de eligibilitate și a aplicării unor criterii de evaluare stabilite printr-un Regulament. Astfel, în urma punctajului obținut (77 de puncte), Clubul Sportiv Master Karate-Do va primi pentru promovarea sportului de performanță și a sportivilor clubului în competiții naționale interne, campionate balcanice, europene și mondiale suma de 40.000 de lei.
Alți 5.000 de lei vor reveni Asociației Sportive Prometheus PRO Reghin (60 de puncte) pentru popularizarea radioamatorismului. Cu 74 de puncte, Clubul Sportiv Gliga Companies ar urma să beneficieze de 30.900 de lei pentru susținerea financiară a sportivilor clubului în sezonul competițional 2014. Asociația ,,Club Sportiv Viitorul” Reghin, cu un proiect care a întrunit 64 de puncte, ar urma să primească 31.500 de lei pentru performanțe în fotbalul feminin.

Sociale și regulament pentru taximetrie

Acordarea ajutorului de urgentă, a ajutorului de înmormântare și a prestațiilor financiare excepționale, aprobarea suportării de la bugetul local a cheltuielilor ocazionate de înhumarea cadavrelor fără aparținători și a cadavrelor cu identitate necunoscută fac subiectul altor două proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a ședinței de consiliu din 25 martie.
Tot atunci consilierii reghineni se vor pronunța asupra prelungirii închirierii locuințelor pentru tineri, construite și date în exploatare prin programele derulate de ANL și vor dezbate stabilirea unor măsuri în vederea repartizării locuințelor sociale ce aparțin domeniului public al Municipiului Reghin. Întâlnirea deliberativului reghinean va prilejui apoi constituirea Comisiei pentru aplicarea dispozițiilor Legii nr.15/2003 republicata, privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală și modificarea HCL nr.176 din 20.11.2013-privind aprobarea Regulamentului de organizare și efectuare a transportului în regim de taxi pe teritoriul municipiului Reghin.
Alte proiecte de hotărâre fac referire la atestarea apartenenței la domeniul public al Municipiului Reghin a unor imobile și terenuri iar ultimul proiect de pe listă are drept subiect aprobarea aderării Comunei Răstolița la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Aqua Invest Mureș.

Emeșe Ardelean

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.