Ședință pe bani

img_4924_wmȘedinţa ordinară a Consiliului Local municipal Reghin s-a desfășurat în ultima zi a lunii iulie, de la ora 15, având pe Ordinea de zi 19 puncte. Aleșii reghinenilor au aprobat rectificarea Bugetului General al municipiului Reghin pe anul 2014 și contul de execuție al bugetului de venituri și cheltuieli pentru trimestrul II al acestui an.
Culturale
Al treilea punct de pe agenda de lucru a consilierilor a făcut referire la alocarea sumei de 25.000 de lei din bugetul local către „Asociația Comunităților Văii Gurghiului”, banii reprezentând contribuția pentru organizarea celei de-a IX-a ediții a „Festivalului Văii Gurghiului” care se va desfășura în perioada 22-24 august.
Un alt proiect de hotărâre aprobat se referă la cooperarea cu Asociația Artiștilor Lutieri din România, în vederea organizării celei de-a II-a ediții a Concursului Internațional de Lutierie, ce se va desfășura la Reghin, în perioada 20 – 22 august 2014.
Pentru buna desfășurare a evenimentului a fost alocată suma de 20.000 de lei. Concursul se va solda cu patru premii a câte 1.000 de euro, patru premii de 500 de euro (aferente medaliei de argint) și 4 premii a câte 250 de euro pentru câștigătorii medaliei de bronz.
Și-au anunțat prezența la Reghin lutieri renumiți din România, Ungaria, Italia, Suedia, Japonia și China, iar juriul care va evalua calitățile acustice, de construcție și artistice ale instrumentelor prezentate, va fi alcătuit din experți în domeniu, lutieri și muzicieni, din România, Franța, Italia, Austria și Ungaria. În ultima zi a evenimentului festivitatea de premiere va fi precedată de inaugurarea unei expoziții cu instrumente ale lutierilor reghineni.
Călătorii prin Moldova
Două dintre proiectele de hotărâre luate în discuție de aleșii reghinenilor au făcut referire la aprobarea componenței delegațiilor Municipiului Reghin care se vor deplasa la Ungheni – Republica Moldova, în perioada 28-31 august respectiv în localitatea Nagykörös – Ungaria, în perioada 5-7 septembrie 2014.
Locuințe ANL
Consilerii reghineni s-au pronunțat și asupra proiectului de hotărâre privind aprobarea repartizării unui număr de trei locuințe pentru tineri, destinate închirierii.
Este vorba despre 3 apartamente aflate în blocurile ANL din cartierul Libertății. Acestea vor fi închiriate solicitanților ce se află pe lista de repartizare, conform cererilor depuse și îndeplinirii criteriiilor necesare. Chiria lunară la un astfel de apartament este de 32 de lei, la această sumă adăugându-se 50 de lei pe lună până la constituirea fondului de 600 de lei pe apartament, bani care reprezintă un titlu de garanție pentru buna îndeplinire a obligațiilor locative. În momentul în care chiriașul va înapoia cheia apartamentului, garanția îi va fi restituită în termen de 10 zile conform prevederilor legale.
Imobiliare
Alte proiecte aflate pe Ordinea de zi a întâlnirii au făcut referire la retragerea dreptului de administrare al Serviciului de Ambulanță Județean Mureș asupra unui apartament cu destinația locuință de serviciu, situat în cartierul Unirii; acordul Municipiului Reghin în calitate de vecin adiacent, în vederea construirii unui „Centru de agrement” pe amplasamentul situat în strada Sării; însușirea Raportului de evaluare a unei proprietăți imobiliare și aprobarea Studiului de prefezabilitate pentru o viitoare intersecție cu sens giratoriu a străzilor Iernuțeni și Gurghiului.
Consiliul Local reghinean a aprobat proiectul de hotărâre privind cuantumul chiriei pentru spațiile din imobilele situate în strada Pandurilor, în care își desfășoară activitatea Școala Gimnazială „Augustin Maior” și trecerea unor construcții aferente Stației de Epurare din domeniul public în domeniul privat al Municipiului Reghin, în vederea demolării acestora.
Două proiecte amânate
După îndelungi deliberări două puncte de pe agenda de lucru a celor 19 aleși, proiectul de hotărâre privind obligativitatea întreținerii stâlpilor de pe raza municipiului Reghin de către deținătorii acestora și cel referitor la interzicerea creșterii animalelor în zona „A”, precum și reglementări aplicabile în celelalte zone de interes urban pe raza municipiului Reghin, au fost amânate pentru a fi reformulate.

Emeşe ARDELEAN

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.