Ședința rezolvă problema garajelor

Consilierii reghineni s-au întâlnit săptămâna trecută (joi) în cadrul ultimei ședințe ordinare de dinaintea campaniei electorale. Atmosfera a fost una calmă, aleșii reghinenilor au votat cu grijă și chibzuință deși ordinea de zi nu a fost una solicitantă, incluzând 10 puncte, 7 dintre ele vizând proiecte de hotărâre, două informări și rubrica ,,Diverse”.

Rectificarea bugetului

A fost aprobată rectificarea Bugetului General al Primăriei municipiului Reghin pe anul 2012. Astfel la secțiunea venituri s-au adăugat 1.870.000 de lei, o mare parte a acestei sume (1.460.000 de lei ) reprezentând-o bani care provin de la MDRT București pentru terminarea blocului social din strada Salcâmilor.

În ceea ce privește secțiunea ,,cheltuieli” și aceasta a fost majorată cu aceeași sumă (1.870.000 de lei), banii urmând să fie direcționați către instituțiile de sănătate (reparații la policlinică, spitalul municipal) instituțiile de învățământ, reparații și asfaltări de drumuri, către serviciul de Asistență socială (drepturile financiare ale asistenților personali și a persoanelor cu handicap) și, desigur, pentru finalizarea blocului social din Salcâmilor.

Soluția pentru garaje

În cadrul aceleiași ședințe primarul Nagy András a anunțat că, după îndelungi discuții, a ajuns la o înțelegere cu proprietarii garajelor din cartierul Iernuțeni. Astfel, deținătorii celor 30 de garaje (de la numerele 74 la 104) nu vor mai beneficia de prelungirea contractelor de închiriere pentru terenul ocupat și au termen până la data de 31 mai să elibereze locul. În ceea ce îi privește pe ceilalți, acestora li se va prelungi contractul de închiriere în anumite condiții. Oamenii trebuie să se prezinte la Primărie cu o copie a talonului autoturismului pe care îl dețin pentru a face dovada că vor utiliza construcția conform destinației ei inițiale. De asemenea, vor semna și o declarație pe propria răspundere din care trebuie să reiasă că nu au schimbat destinația garajului și nu l-au subînchiriat.

Emeșe Ardelean

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.