Şeful Biroului Tehnic din DGASPC Mureş, trimis în judecată sub control judiciar

Vasile Liţiu, şeful Biroului Tehnic şi Administrarea Patrimoniului din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mureş, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, sub control judiciar, pentru abuz în serviciu şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES, în acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată, în stare de libertate, încă doi inculpaţi. Este vorba de Ghizela Borzi, la data faptelor consilier I superior la Compartimentul Investiţii – Achiziţii publice din cadrul DGASPC Mureş, acuzată de abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, precum şi de Viorel Găbudeanu, reprezentant al unei societăţi comerciale, acuzat de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată.

Din rechizitoriul întocmit de procurori reiese că faptele de care sunt acuzaţi cei trei inculpaţi au fost comise în 2015.

„Inculpatul Liţiu Vasile, în calitate de şef al Biroului Tehnic şi Administrarea Patrimoniului (…), a favorizat o societate comercială cu ocazia iniţierii şi organizării a două proceduri de achiziţie având ca obiect furnizarea de autovehicule în beneficiul DGASPC Mureş. Concret, inculpatul Liţiu Vasile, beneficiind de ajutorul inculpatei Bordi Ghizela, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu şi ca urmare a înţelegerilor avute cu inculpatul Găbudeanu Viorel, reprezentant al societăţii respective, a introdus în caietele de sarcini (aferente celor două proceduri de achiziţie privind cumpărarea a 12 autovehicule) o serie de specificaţii tehnice caracteristice doar autovehiculelor comercializate de această societate comercială”, se precizează în comunicatul DNA.

Procurorii menţionează că, anterior publicării în SEAP a primei invitaţii de participare referitoare la achiziţionarea a nouă autovehicule, Vasile Liţiu i-a furnizat lui Găbudeanu informaţii nedestinate publicităţii. Informaţiile se refereau la intenţia instituţiei publice de a iniţia şi desfăşura proceduri de achiziţie a unor autoturisme, obiectul acestora, precum şi cerinţele ce urmau a fi incluse în caietul de sarcini.

„În acelaşi context, inculpatul Găbudeanu Viorel i-a furnizat şefului Biroului Tehnic şi Administrarea Patrimoniului din cadrul DGASPC Mureş specificaţiile tehnice autovehiculelor pe care primul le comercializa, aceste acţiuni având ca scop eliminarea concurenţei, avantajarea societăţii în vederea câştigării contractelor de achiziţie publică şi, implicit, obţinerea unor foloase necuvenite”, se mai arată în comunicat.

Procurorii mai susţin că, anterior publicării în SEAP a celei de a doua invitaţii de participare pentru achiziţionarea a trei autovehicule, Ghizela Bordi i-a furnizat lui Viorel Găbudeanu informaţii nedestinate publicităţii, referitoare la modificările aduse documentaţiei de atribuire şi termenul limită de depunere a ofertelor.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Mureş, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă împotriva lui Vasile Liţiu.
AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.