Şeful ISJ Mureş, Ştefan Someşan, reţinut 24 de ore de DNA pentru fapte de corupţie

somesan

Şeful ISJ Mureş, Ştefan Someşan, a fost reţinut, joi, de procurorii DNA pentru 24 de ore pentru fapte de corupţie, după ce a fost audiat în prealabil mai multe ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Surse judiciare au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că Ştefan Someşan va fi prezentat, vineri, instanţei, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

“Şeful ISJ Mureş, Ştefan Someşan, a fost audiat, joi, mai multe ore de procurorii DNA Mureş, iar la final a fost reţinut pentru 24 de ore pentru fapte de corupţie. Urmează să fie prezentat, vineri, instanţei, cu propunere de arestare pentru 30 de zile”, au spus sursele citate.

În acelaşi dosar, directorul Liceului Teologic Romano-Catolic, Zsolt-Jozsef Tamasi, este urmărit penal sub control judiciar pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Mediafax

Ştefan Someşan a fost consilier judeţean PSD în mandatele 2001 – 2004 şi 2012 – 2016.

Someşan, în vârstă de 55 de ani, este inspector la ISJ Mureş din anul 2001, iar din 2005 a fost inspector şcolar general adjunct.

În perioada 1991 – 2001, Ştefan Someşan a fost directorul Colegiului Naţional Unirea, din Târgu Mureş.

News.ro

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Un comentariu

  1. Nu stiu ce se va intampla cu ISJ in aceasta perioada. De zeci de ani, la conducerea inspectoratului sunt doua persoane: Somesan si Matei, in functie de cum bate vantul de la bucuresti.
    Sa nu mai fie nimeni capabil in judetul asta pentru functia de Inspector Sef?!
    Poate dupa ce pleaca dinozaurii astia se vor mai arata si alti posibili candidati, capabili sa conduca un sistem aflat in pragul colapsului.

    Cu stima,
    Bogdan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.