Semnăturile pentru Legea Tuberculozei, adunate de mureșeanca Paula Rusu, au ajuns la Comisia de Sănătate de la Camera Deputaților

Joi, 3 august, mureșeanca Paula Rusu a înmânat, deputatului social-democrat Florin Buicu, preşedintele Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, o petiţie semnată de aproximativ 5.000 de persoane care susţin adoptarea cât mai grabnică a Legii Tuberculozei.

Mureşeancă de origine, jurnalista Paula Rusu a renunţat la televiziune pentru a se dedica propriilor proiecte media. În februarie 2016, Paula Rusu şi-a anunţat prietenii şi fanii că după îndelungi investigaţii medicale a fost diagnosticată cu tuberculoză, fiind necesară o intervenţie chirurgicală în urma căreia i-a fost extirpat o jumătate de plămân. De atunci, fosta prezentatoare de la România TV a militat, de câte ori a avut ocazia, pentru iniţierea în ţara noastră a unei Legi a Tuberculozei.

„Am vești noi despre proiectul Legii Tuberculozei. Celor aproape 5 mii de semnătari ai petitiei publice https://campaniamea.de-clic.ro/p/StopTB de sustinere a Legii Tuberculozei, celor 12 mii de pacienți diagnostcați cu TBC şi dumneavoastră, celor sănătoşi care oricând aţi putea să vă îmbolnăviţi, vă spun că semnăturile petiţiei au ajuns astăzi la Comisia de Sănătate de la Camera Deputaților.

Le-am dus președintelui acestei comisii, dr. Florin Buicu, împreună cu o echipă de medici, pacienți, psihologi, juriști, cu toții implicați în lupta împotriva tuberculozei. E doar primul pas pe care îl face proiectul de lege spre sesiunea parlamentară care va începe în această toamnă şi pentru care astăzi am primit sprijinul Comisiei de Sănătate. Deputatul Florin Buicu se află de altfel printre iniţiatorii acestui proiect de lege care e blocat între comisii de mai bine de un an şi jumătate. Începem deblocarea, iar împreună sperăm să ajungem să vedem promulgarea acestei legi de care avem nevoie ca de aer.

Practic, a fost prima şedinţă de lucru la Comisia de Sănătate de la Camera Deputaţilor cu privire la Legea Tuberculozei. Vă mulţumesc pentru semnături, iar cei care nu aţi semnat, o mai puteţi face în continuare: https://campaniamea.de-clic.ro/p/StopTB. În septembrie ne întoarcem în Parlamentul României, iar atunci semnăturile dumneavoastră vor însoţi proiectul de lege care va intra în dezbaterea parlamentară! Vreau să mulţumesc încă o dată tuturor pentru implicare şi celor de la De-Clic pentru găzduirea şi promovarea petiţiei. Împreună, putem face mult bine şi nu e o lozincă!”, a scris, pe pagina sa de Facebook, jurnalista Paula Rusu.

 

Cristina Vancea, sursa Facebook, Paula Rusu

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.