Senatorul Cristian Chirteş, ales preşedinte al PNL Mureş

Senatorul Cristian Chirteş a fost ales, sâmbătă, în fruntea organizaţiei Mureş a Partidului Naţional Liberal, cu 180 de voturi, în timp ce contracandidatul său, deputatul Doru Oprişcan, fost lider interimar, a obţinut 108 voturi.

Chirteş a declarat, pentru AGERPRES, că va lucra la elaborarea unui proiect strategic pentru judeţul Mureş şi va relua dialogul cu mediul de afaceri şi cu societatea civilă.

Chirteş a avansat ideea creării unui „guvern din umbră” la nivel local şi judeţean. Acesta ar avea rolul de a monitoriza activitatea consiliilor locale şi judeţene, de a contribui la îmbunătăţirea activităţii administraţiei publice locale. Acolo unde se constată abuzuri şi derapaje vor fi făcute demersuri inclusiv la nivel politic, a precizat liderul PNL Mureş.

El a adăugat că, la ultima bătălie electorală, PNL Mureş a fost printre marii perdanţi, întrucât din iunie 2016 până în decembrie a pierdut peste 26.000 de alegători, adică o scădere de peste 50% din numărul real de voturi pe care liberalii l-au primit în alegerile locale.

Liderul PNL Mureş consideră că acest decalaj poate fi recuperat în primul rând prin mesajul care va fi transmis populaţiei atât de la nivel local, cât mai ales de la nivel central.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.