Sergiu Papuc este noul președinte TSD Mureș

mihai sturzu, sergiu papucCu 291 de voturi, din 291 valabil exprimate, Sergiu Papuc a fost ales în această seară în funcția de președinte TSD Mureș, în urma unui scrutin în care a intrat fără competiție. Conferința județeană de alegeri a avut loc astăzi, începând cu ora 18:00, la Teatrul Național, după ce au avut loc alegeri similare în toate organizațiile din județ. Conferința a fost condusă de liderul PSD Mureș Vasile Gliga, însă au fost și doi invitați de seamă: deputatul PSD Mihai Sturzu și liderul TSD București Gabriel Petrea.

La conferință, liderul PSD Mureș Vasile Gliga a început prin a spune că mai bine ar fi puse reflectoarele pe sală ca să se vadă tinerii, pentru că ei sunt cei care contează. Apoi, Vasile Gliga a mai spus că într-adevăr crede că tinerii au o șansă și în partid în PSD, dar și în România, iar ca dovadă, dădea exemplul celui mai tânăr prim-ministru din Uniunea Europeană, care este Victor Ponta.

Sergiu Papuc spunea că pariul lui pentru acest mandat este ca toți tinerii din TSD să înceapă să se implice în societatea civilă și să-și facă stagii de voluntariat în ONG-uri, ca o formă de implicare în viața comunităților din care fac parte. Astfel, mai spunea el, tinerii pot să dea un exemplu că se poate schimba ceva în bine. Dacă ar putea și instituțional, recent alesul lider TSD Mureș ar dori să se ajungă ca fiecare membru TSD să trebuiască să aibă minim un an de stagiu de voluntariat.

Tot astăzi s-a ales și Consiliul Județean al TSD, format din 80 de membri, plus președintele. Consiliul se întâlnește în prima sa ședință imediat după alegeri, la această oră, pentru a-și alege Comitetul Executiv, cu 11 vicepreședinți, un secretar și 31 de membri.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.