Serviciile sociale prestate de ONG-uri în regim rezidenţial decontate

 

În cadrul şedinţei ordinare din 25 mai 2017, consilierii judeţeni au aprobat plata serviciilor sociale efectuate de organizații non-guvernamentale în sistem rezidențial.Este vorba despre decontarea din bugetul județului  a sumei de 399.000 lei pentru  acele servicii care au fost prestate începând cu 1 ianuarie și până la finalul lunii curente.

Finanțări nerambursabile pentru acțiuni de tineret

Consiliul Judeţean Mureş a organizat în  04 mai 2017 o întâlnire cu reprezentanţi ai 19 organizaţii neguvernamentale de tineret.  Discuţiile  au avut ca punct de plecare Hotărârea Guvernului nr. 24/2015 pentru aprobarea strategiei naţionale pentru perioada 2015 – 2020.  Astfel, vor fi finanțate activitățile constând în susţinerea participării active a tinerilor la viaţa economică, socială, educaţională, culturală şi politică a ţării, asigurând oportunităţi egale de acces la educaţie, ocupare şi condiţii de viaţă decente, cu o atenţie particulară către adolescenţii şi tinerii care, din diferite motive, ar putea avea mai puţine oportunităţi.

Bilanțul pentru anul 2016 al SC. Parc Industrial Mureș S.A

Consilierii județeni au aprobat bilanțul pentru anul 2016 al SC Parc Industrial Mureș S.A. Potrivit datelor financiare, în cursul anului trecut societatea a înregistrat venituri de aproximativ 1,5 milioane de lei. Profitul înregistrat de societate este de aproape 2 ori mai mare faţă de anul precedent (359 041 lei profit brut în 2016 faţă de 187 722 lei în anul anterior).

Program de interes public judeţean

De asemenea, consilierii au aprobat programul de interes public judeţean ”Operativitatea structurilor de intervenţie pentru protecţia cetăţeanului”. Obiectivul general al proiectului derulat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Horea” îl constituie îmbunătăţirea capacităţii calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă la nivelul Judeţului Mureş. Bugetul total al programului este de 560.600 lei, din care contribuţia Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al Judeţului Mureş este de 323.600 lei, iar a Judeţului Mureş de 237.000 lei, sume ce vor fi utilizate pentru achiziţionarea de dispozitive şi echipamente specifice, în vederea îmbunătăţirii activităţii de conducere şi coordonare a intervenţiilor la nivel judeţean.

Acord în regim de urgenţă

În regim de urgență consilierii județeni și-au dat acordul ca în cadrul  ”Festivalului Virginia Zeani” ce va avea loc la Palatul Culturii din Tîrgu-Mureș în perioada 22-26 iunie 2017,  distincția ALAE să fie acordată sopranei Virginia Zeani, născută la Solovăstru, județul Mureș, se arată în comunicatul  Biroului de Presă al Consiliului Judeţean Mureş.

EM

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.