Serviciu de evidență a persoanelor la Ungheni

carte de identitateUrmare a demersurilor procedurale legale parcurse la nivelul oraşului Ungheni, sub îndrumarea şi coordonarea specialiştilor Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Mureş, în curând va funcţiona un nou serviciu public comunitar local de evidenţă a persoanelor (S.P.C.L.E.P.) la nivelul judeţului nostru. Serviciul va avea sediul în oraşul Ungheni, str. Principală nr. 357, este organizat în subordinea Consiliului Local, fără personalitate juridică. Scopul serviciului este de a exercita competenţele legale pentru punerea în aplicare a prevederilor actelor normative care reglementează activitatea de evidenţă a persoanelor şi stare civilă.

S.P.C.L.E.P. Ungheni va deservi pe linie de evidenţă a persoanelor (preluare cereri şi eliberare acte de identitate) o populaţie de 14.650 locuitori, cetăţeni care au domiciliul sau reşedinţa în oraşul Ungheni şi comunele Gheorghe Doja şi Sînpaul. De asemenea, la nivelul serviciului se va asigura întocmirea şi eliberarea actelor/certificatelor de stare civilă (de naştere, căsătorie şi deces) pentru oraşul Ungheni.

Prin demararea activităţii, serviciile specializate vor fi aduse mai aproape de cetăţeni şi se va asigura soluţionarea cu celeritate a cererilor. Populaţia din localităţile menţionate mai sus nu se va mai deplasa la Tg.Mureş pentru a obţine documente de identitate.

Sursa: CJ Mureș

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.