Sesizarea Camerei Deputaţilor de către ANI pentru încetarea mandatului lui Florin Urcan, suspendată

Curtea de Apel Târgu Mureş a decis suspendarea, până la pronunţarea pe fond, a executării adresei nr. 9402/26.05.2016, emisă de Agenţia Naţională de Integritate prin care Camera Deputaţilor a fost sesizată să ia act de încetarea mandatului de deputat a lui Florin Ionaş Urcan (PNL) şi prin care se cerea supunerea la vot în plen a hotărârii prin care se vacantează locul de deputat al acestui parlamentar.

‘Instanţa dispune suspendarea, până la pronunţarea instanţei de fond, a executării adresei nr. 9402/26.05.2016, emisă de pârâta A.N.I. în ceea ce priveşte sesizarea Preşedintelui Camerei Deputaţilor pentru a lua act de situaţia de încetare a mandatului şi pentru a supune votului plenului camerei adoptarea hotărârii prin care se vacantează locul de deputat al domnului Urcan Ioan-Florin, ca urmare a faptului că Raportul de evaluare nr. 50082/G/04.11.2013 a rămas definitiv prin Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr. 924/23.03.2016’, se arată în hotărârea publicată vineri pe portalul Curţii de Apel Târgu Mureş.

Hotărârea pronunţată de Curtea de Apel Târgu Mureş, de admitere a cererii de suspendare formulată de reclamantul Florin Ionaş Urcan, în contradictoriu cu Agenţia Naţională de Integritate şi Camera Deputaţilor, nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a solicitat, în luna mai, Camerei Deputaţilor aplicarea sancţiunilor disciplinare în cazul a doi deputaţi, printre care şi Florin Ionaş Urcan, ca urmare a rămânerii definitive a rapoartelor de evaluare.

‘ANI a constatat, la data de 4 noiembrie 2013, faptul că Urcan Ionaş Florin, la data faptelor primar al oraşului Luduş, judeţul Mureş, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului 2008 ? 2012, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de ales local, cât şi calitatea de reprezentant din partea autorităţii publice locale în cadrul Consiliului de Administraţie al Grupului Şcolar Industrial Luduş, precum şi calitatea de administrator în cadrul a două societăţi comerciale. Raportul de evaluare a stării de incompatibilitate în cazul deputatului Urcan Ionaş Florin a rămas definitiv şi irevocabil prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr. 924 din 23 martie 2016’, se preciza într-un comunicat de presă remis de ANI, în luna mai.

În 26 septembrie, Agenţia Naţională de Integritate a transmis Biroului permanent al Camerei Deputaţilor o scrisoare în care solicita să se ia act de vacantarea a trei posturi de deputat, inclusiv a lui Urcan, în urma stării de incompatibilitate şi declanşarea procedurii disciplinare pentru alţi doi parlamentari pentru conflict de interese.

Deputatul Florin Ionaş Urcan a încercat să candideze pentru un nou mandat, de pe poziţia a doua a listei PNL Mureş, însă Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană numărul 28 Mureş i-a respins candidatura din cauza rămânerii definitive a raportului de evaluare a stării de incompatibilitate a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

Decizia BEJ Mureş a fost menţinută de instanţele de judecată, iar din acest motiv lista de candidaţi ai PNL la Camera Deputaţilor conţine nouă candidaturi. AGERPRES

Foto: Ludusonline

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.