Și la mai mare!

catalinÎn campania electorală din anul 2004 (dar și cu câțiva ani înainte), am primit promisiunea de acoperire a pârâului Pocloș, acolo urmând să fie construită o șosea de viteză. De prin 2002, ni se flutură pe sub nas drumul de legătură Tudor-Cornișa, pentru ca ulterior să intre pe fir și CJ cu centura Corunca – Ernei. De Parcul Industrial Tîrgu-Mureș pe locul Aerodromului am tot auzit de prin 2004 încoace. Ulterior s-au născut și alte idei de proiecte de proporții: Weekend-ul II din cartierul Tudor, pasajul pe sub centrul orașului, al doilea pod peste râul Mureș, reluarea ideii cu devierea căii ferate etc. De ceva vreme încoace, deci de dată mai recentă, proiectul Digital Mureș, pornit cu cele mai bune intenții, care chiar s-ar fi putut implementa, a eșuat la fel de lamentabil în declarații și explicații contradictorii.

Mi-e greu să le fac inventarul la toate pentru că, după cum vedeți, sunt destul de multe. Ce au aceste proiecte în comun? Sunt idei, promisiuni, unele chiar au ajuns în stadiul în care s-au cheltuit bani pe studii de fezabilitate rămase prin sertare sau, și mai grav, refăcute și abia apoi depuse în aceleași sertare. Sunt proiecte ale primarului Dorin Florea, unele mai vechi de 10 ani, care au rămas vorbe. Nici măcar asta n-ar fi o problemă așa de mare: ni s-a promis drumul de legătură și nu s-a făcut? Nu-i nimic, dar măcar să nu mai auzim de el. Dar nu, din păcate nu funcționează așa. Metoda – de adăugare constantă de idei mărețe la panoul de ilustre rateuri – rămâne. Pe acest panou am așezat săptămâna trecută centrul de informatică medicală, autonomia energetică a orașului (idee enunțată periculos de aproape de falimentul Energomur) și, cireașa de pe tort, metoda de exploatare a mitului Dracula. Răbdare mon cher, că dacă ai stat căscat 13 ani în așteptarea realizărilor, de acum așteptarea sigur e doar o joacă pentru tine!

P.S. Evident că doresc dezvoltarea orașului, iar unele din proiectele enunțate sunt de bun-simț, însă întrebarea mea e alta: cam după câți zeci de ani se transformă o idee măreață într-o mare realizare?

Cătălin Hegheș

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.