Sighișoara câștigă Premiul Europei 2012

Miercuri, 25 aprilie 2012, în cadrul Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, a avut loc şedinţa Comisiei pentru probleme sociale, sănătate publică, şi dezvoltare durabilă, în cadrul căreia a fost aprobat Raportul Subcomisiei Premiul Europei redactat în 29 martie a.c. la Berlin, prin care s-au desemnat laureaţii ediţiei 2012 a competiţiei.

După ce în anii anteriori Consiliul Europei a răsplătit activitatea desfăşurată de Municipiul Sighişoara în slujba ideilor europene, acordându-i Diploma de Onoare, Drapelul Consiliului Europei şi Placheta de Onoare, iar în 2011 Sighişoara s-a clasat a doua în competiţia pentru Premiul Europei – iată că, Sighişoara a câştigat, ex-aequo cu oraşul Corciano din din Italia, Premiul Europei 2012, cea mai înaltă distincţie acordată comunităţilor locale de acest înalt for european.

Preşedintele Subcomisiei Premiul Europei, Sir Alan Meale, ne-a adresat o scrisoare prin care felicită Sighişoara – singura localitate din România ajunsă vreodată în această etapă a competiţiei – pentru rezultatul obţinut, dându-ne, în acelaşi timp, imboldul de a continua să facem lucrurile bune pentru care am ajuns printre cei mai buni din Europa.

Sighişoara, Bijuteria medievală a României, se află pecea mai înaltă treaptă a Consiliului Europei 2012, în semn de apreciere a modului in care autorităţile locale au trezit şi menţinut în rândul cetăţenilor oraşului sentimentul de apartenenţă la Europa!

Sursa: Primăria Sighișoara

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.