Simpozion Internaţional de Îngrijire a Stomelor

sediu ortoprofil200 asistenţi medicali din ţară participă anul acesta la al VI-lea Simpozion OrtoProfil de Îngrijire a stomelor. Educaţie în stomaterapie – Beneficiu pentru pacient. Printre alţii, vor susţine prezentări: As. Trish Sewell și Hendrik van der Velde (Wlland Medical, Marea Britanie), Etienne Cavelle (Rochester Medical, USA), As. Med. Msc. Cristina Ghiran (Hospice, Braşov), Șef lucrări dr. Molnar Călin, medic primar chirurg (Târgu Mureș), Dr. Boga Ferenc și dr. Pálosi Attila (OrtoProfil).

Din păcate, din ce în ce mai mulţi pacienţi sunt diagnosticaţi cu diferite tipuri de cancer al tubului digestiv, în special cu cancer al colonului, mulţi dintre ei ajungând să fie stomizaţi. Aceste persoane necesită tratament postoperator după ileostomie, colostomie, urostomie din cauza faptului că au devenit purtători de stomă. Scopul evenimentului este de a sprijini profesioniştii în domeniu, de a acorda îngrijiri specializate de calitate, de a crea un climat adecvat schimbului de experienţă şi de a aduce informaţii noi în domeniul îngrijirii stomizaţilor şi dispozitivelor specifice.

“Pe lângă aceste cunostinţe de o importanţă profesională extraordinară pentru cei implicaţi, echipa OrtoProfil pune accent deosebit şi pe suportul psihic acordat pacienţilor stomizaţi, sau dependenţi de diferite dispozitive medicale, toate acestea având un impact important asupra calităţii vieţii acestora. Venind în ajutorul pacienţilor stomizaţi, organizăm în mai multe regiuni ale ţării întâlniri anuale, unde pe lângă sfaturile profesionale primite, îşi pot împărtăşi experienţele şi problemele cu care se confruntă.”Dr. Pálosi Attila, director marketing OrtoProfil.

Principalele teme abordate în cadrul simpozionului sunt:

  • Noutăţi în domeniul protezării stomelor
  • Actualităţi în prevenirea infecţiilor tractului urinar
  • Sprijinul emoţional al pacienţilor cu imagine corporală afectată
  • Schimbări şi provocări în viaţa persoanei purtătoare de stomă
  • Ordinul Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România creditează evenimentul cu puncte de educaţie medicală continuă.

Sursa: OrtoProfil

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.