Simpozion ştiinţific, la Papiu

Săptămâna trecută, în data de 29 noiembrie 2016, în Sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Al. Papiu Ilarian”, din Tîrgu Mureş, începând cu ora 12:30 a avut loc un interesant simpozion ştiinţific referitor la împlinirea a 98 de ani de la Marea Unire din 1918.
După intonarea imnului de stat, a luat cuvântul directorul şcolii, prof. Cristina Someşan, care a subliniat ataşamentul elevilor Colegiului faţă de valorile naţionale.
Prof. Vasile Şandor a prezentat contextul internaţional în care s-a realizat actul de la 1 Decembrie 1918.
Prof. Dumitru Botoş, directorul adjunct al Colegiului, a făcut o prezentare detaliată a zilei de 1 Decembrie 1918.
În încheiere, prof. Simion Bui, care a fost şi moderatorul manifestării, a vorbit despre importanţa istorică a Marii Uniri.
La manifestare au participat numeroşi elevi ai Colegiului, din clasele a IX-a E, a X-a E, a X-a F, a XI-a F şi a VIII-a B.
Totodată, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României la Colegiul „Papiu”, prof. Dălălău Titi Vasile a organizat un concurs de istorie. Elevii din cele două clase a VIII-a au trebuit să se documenteze referitor la Marea Unire pentru ca mai apoi să răspundă la mai multe întrebări referitoare la momentul cel mai sublim din istoria noastră naţională.

Cristina Vancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.