Simpozionul Internaţional OrtoProfil la Sovata

article_615_1019_origCea mai performantă proteză de mână, proteza mioelectrică multiarticulară, care a fost realizată de specialişti scoţieni, va fi prezentată vineri, în cadrul celei de-a VIII-a ediţii a Simpozionului Internaţional în Domeniul Protezării OrtoProfil, ce are loc la Sovata pe parcursul a trei zile.

La simpozionul internaţional de la Sovata vor fi prezentate protezele confecţionate în atelierele ‘Silicon House, unicul de acest gen din sud-estul Europei’ şi cea mai performantă proteză de mână – proteza mioelectrică multiarticulară – realizată de specialişti din Scoţia.

‘Colin Eagen, reprezentantul companiei producătoare Touch Bionics din Scoţia, va fi prezent la eveniment şi va oferi detalii despre modul de funcţionare a acestei proteze inovatoare. Dotată cu un sistem de selecţie a gesturilor prestabilite, proteza mioelectrică multiarticulară este acţionată prin captarea de semnale electrice de la muşchii braţului şi este uşor de folosit de către pacient în activităţi care necesită forţă, îndemânare sau fineţe’, se arată într-un comunicat de presă al societăţii OrtoProfil.

Potrivit comunicatului, protezele confecţionate manual în cadrul atelierului Silicon House – totală sau parţială de deget, de mână sau de picior – sunt similare unui membru sănătos, iar specialiştii de la OrtoProfil Târgu Mureş au reuşit să redea protezei o serie de detalii cum ar fi culoarea şi grosimea pielii, precum şi o serie de semne particulare, caracteristice membrului sănătos, cum ar fi petele de pigment, tendoanele sau venele.

Simpozionul este organizat de OrtoProfil în colaborare cu Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, la acesta participă 400 de medici şi specialişti în domeniul protezării şi ortezării, specialişti în chirurgie, ortopedie şi balneologie, precum şi kinetoterapeuţi din Scoţia, Olanda, Franţa, Italia, Ungaria şi România.

În cadrul manifestării vor fi susţinute şi o serie de conferinţe de către specialişti din domeniul protezării şi ortezării, din mai multe ţări.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.