Sindicatele din județ afiliate la CNSLR Frăția – vot favorabil pentru declanșarea grevei generale


Consiliul Județean Extraordinar al Liderilor filialei Mureș a CNSLR – Frăția a dat, luni, un vot favorabil demarării procedurilor preliminare pentru declanșarea grevei generale, a anunțat conducerea formațiunii sindicale județene.

Astfel, cu majoritate de voturi și două abțineri, liderii sindicatelor afiliate la UJSL Mureș — CNSLR Frăția au fost de acord cu calendarul activităților obligatorii necesar declanșării grevei generale, prima etapă fiind strângerea de semnături, care trebuie să se încheie până în data de 17 noiembrie.

Liderul USJL Mureș — CNSLR Frăția, Călin Orlando Cociș, a declarat, într-o conferință de presă, că demararea procedurilor pentru greva generală are la bază intenția Guvernului de modificare a Codului Fiscal, în privința trecerii contribuțiilor de la angajator la angajat, fapt ce va duce, în special în sectorul privat, la scăderi salariale și la pierderea unor locuri de muncă.

În plus, a spus Cociș, sindicatele sunt nemulțumite și de modul în care se derulează negocierile pe marginea modificării Legii 62/2011, privind dialogul social, care nu oferă o protecție reală a angajaților, iar cele trei variante de modificare propuse de Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social ”sunt mai proaste decât legea actuală”.

Călin Orlando Cociș a arătat că România este țara care a impus cel mai mare prag necesar pentru obținerea reprezentativității organizațiilor sindicale la nivel de companie, adică de 50%+1, și că sindicaliștii solicită scăderea acestuia la 30%.

”Actuala Lege a dialogului social nu permite negocierea de contracte colective de muncă pe ramură și limitează dreptul la grevă al unor categorii de angajați, în special în sectorul bugetar, în condițiile în care dreptul la grevă este garantat prin Constituție”, a susținut liderul CNSLR Frăția Mureș.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.