SISTARE APĂ DATORNICI

Lista asociatii sistare - 06.05.2014-page0001Compania AQUASERV este nevoită ca începând cu data de 15 mai 2014, să sisteze furnizarea apei potabile către 10 asociaţii de proprietari, cu datorii mari către companie. Asociaţiile de proprietari către care se va sista furnizarea apei potabile începând de joi 15 mai, au fost selectate în funcţie de mărimea şi vechimea datoriilor, acestea având datorii cumulate de peste 300.000 de lei, cu o vechime de cel puţin 90 de zile.

Această decizie, deosebit de neplăcută, a fost luată după ce au fost parcurse toate etapele legale, în încercarea de a recupera datoriile scadente pe care asociaţiile de proprietari le au către AQUASERV. Din cauza faptului că aceste asociaţii nu au depus suficiente eforturi pentru diminuarea datoriilor, suntem nevoiţi să recurgem la măsura extremă, dar în deplină conformitate cu legislaţia existentă în domeniu (Legea 51/2006 şi Legea 241/2006), de sistare a apei potabile.

Intenţia noastră este de a aplica măsurile restrictive, doar la punctele de consum cu datorii. În acest context solicităm de la administraţiile asociaţiilor vizate, precizarea punctelor de consum cu cele mai mari datorii.

Lista cu asociaţiile de proprietari care sunt vizate pentru sistarea apei potabile, începând cu data de 15 mai 2014, este afişată la Centrul de Relaţii cu Clienţii de la sediul companiei şi se poate vizualiza pe pagina de internet www.aquaserv.ro.

Compania AQUASERV a înştiinţat cu privire la situaţia creată instituţiile interesate, şi anume: Direcţia  de Sănătate Publică a judeţului Mureş, Comisariatul judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Mureş, Primăria Tîrgu-Mureş şi Instituţia Prefectului judeţului Mureş, instituţii care înţeleg gravitatea situaţiei şi sprijină în totalitate demersurile AQUASERV.

Conform Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 119/2014, art. 22 al. 2, coroborat cu art. 25 al. 5 facem apel către locuitorii din blocurile unde va fi sistată furnizarea apei potabile, să adune rezerve de apă în cantităţi suficiente pentru acoperirea necesarului fiziologic, igienei personale şi preparării hranei.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.