Sistem simultan la secţia română din Sovata

1244538142Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş a anunţat vineri că din cauza numărului mic de elevi la limba de predare română de la Şcoala Gimnazială numărul 2 din Sovata, cei 30 de elevi din clasele V-VIII vor învăţa în sistem simultan.

Potrivit ISJ Mureş, pentru anul şcolar 2014-2015 la Şcoala Gimnazială nr. 2 Sovata, la ciclul gimnazial, cu limba de predare română, există în total 30 de elevi: în clasa a V-a sunt 4 elevi, în clasa a VI-a sunt 9 elevi, în clasa a VII-a sunt 8 elevi, iar în clasa a VIII-a sunt 9 elevi.

‘Aceste clase fiind sub efectivul minim de elevi prevăzut de art. 63, alin. (1) din Legea Educaţiei Naţionale nr.1/2011, funcţionează în sistem simultan, astfel: clasa a V-a + clasa a VI-a = 13 elevi şi clasa a VII-a + clasa a VIII-a = 17 elevi. Această funcţionare a fost agreată şi de reprezentantul părinţilor de la clasa a VI-a, secţia română, de la Şcoala Gimnazială nr. 2 Sovata, domnul Todoran Vasile, care a fost în audienţă în data de 17.09.2014 la Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş şi care a propus această formă de funcţionare simultană a învăţământului gimnazial’, a arătat ISJ Mureş, într-un comunicat de presă.

Potrivit aceleiaşi surse, la nivelul judeţului Mureş conform Metodologiei privind învăţământul simultan şi încadrarea în numărul de posturi aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, în anul şcolar 2014-2015 funcţionează la învăţământul gimnazial simultan un număr de 114 clase cu 1.961 elevi. De asemenea, la ciclul primar, funcţionează în regim simultan un număr de 394 de clase cu un număr de 5.713 elevi, atât la secţia română cât şi la secţia maghiară.

În ceea ce priveşte transportul şcolar, a arătat ISJ Mureş, Şcoala Gimnazială nr. 2 Sovata beneficiază de un microbuz şcolar şi s-a dispus ca acesta să deservească cu prioritate elevii din satul Săcădat, situat la 10 km de localitatea Sovata. De asemenea, ISJ Mureş a mai precizat că în judeţ nu a fost închisă nicio unitate de învăţământ, cu toate că există şcoli cu efective foarte reduse de elevi. AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.