Situația romilor din Tîrgu-Mureș, dezbătută la Bruxelles

NadezhdaSlivenPrimarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a anunţat miercuri că o delegaţie a municipalităţii se va deplasa la Bruxelles în luna aprilie pentru a purta discuţii pe marginea integrării romilor inclusiv cu Laszlo Andor, comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune, căruia îi va expune mai întâi situaţia într-o scrisoare. ‘Scrisoarea noastră prinde contur, adică suntem pe cale de a ajunge foarte repede direct la comisarul Andor, care este comisarul de probleme sociale, în care discutăm problema ţiganilor direct cu el, exceptând orice fel de alte verigi intermediare. Pentru că în momentul în care 180 de locuri la liceu pentru copiii ţiganilor rămân neocupate, din care sunt 80 ocupate, înseamnă că e o problemă serioasă, de educaţie (…) S-a luat legătura cu dânsul, am spus că o să plece o delegaţie de la Târgu Mureş, este o reuniune pe problema ţiganilor chiar luna viitoare, în 4 aprilie, la Bruxelles, o să plecăm cu o delegaţie acolo’, a spus Dorin Florea.

El a spus că până în prezent doar ONG-urile au fost agreate pentru finanţări europene pe integrarea romilor şi nu autorităţile locale, care într-adevăr ar fi capabile să-şi asume o responsabilitate şi să prezinte ceva palpabil.

Dorin Florea susţine că Primăria Târgu Mureş are un model în privinţa rezolvării problemei romilor şi că nu e mulţumit de modul în care se discută această problemă în ţară şi în Europa. ‘Nu, eu doresc să nu fac de râs România cu ţiganii noştri afară. Şi pentru asta Europa trebuie să înţeleagă că rolul educaţiei, integrării sociale, este România şi nu altă parte. Şi eu sunt dispus la acest lucru (…) În Târgu Mureş, am şi aici probleme. N-am probleme până la clasa a IX-a, cu cei mici, dar după aceea sunt adevărate probleme. Deci v-am dat exemplu, că se justifică mult proiectul pe care vreau să-l discut cu comisarul european’, a afirmat Dorin Florea.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.