SMAR oferă consultanță juridică pentru recuperarea banilor de către angajații ABA

Sindicatul Mureșul (SMAR) va asigura, prin intermediul specialiştilor şi ai colaboratorilor săi, pentru toți membri SMAR, asistență şi consultanță juridică gratuită în litigiile ce vor fi deschise în perioada imediat următoare de către ANAR şi ABA-urile, litigii având ca obiect intenția acestor instituții de a recupera bani ca urmare a pierderii de către aceste instituții a proceselor cu Curtea de conturi a României.

Iată comunicatul transmis de SMAR: „Conform deciziei luate în cursul zilei de 4 august în forul său de conducere, Sindicatul Mureșul (SMAR) va asigura, prin intermediul specialiştilor şi ai colaboratorilor săi, pentru toți membri SMAR, asistență şi consultanță juridică gratuită în litigiile ce vor fi deschise în perioada imediat următoare de către ANAR şi ABA-urile unde colegii noştri lucrează, litigii având ca obiect intenția acestor instituții de a recupera bani ca urmare a pierderii de către aceste instituții a proceselor cu Curtea de conturi a României.

În acest sens, vom pune la dispoziția colegilor noştri inclusiv modele de întâmpinare ce vor putea fi depuse la instanțele de judecată în procesele ce vor fi astfel deschise. Dorim inclusiv, în acest fel, să ne asigurăm că intențiile abuzive ale ANAR şi ale ABA-urilor, ca urmare a deschiderii acestor procese, nu vor produce niciun efect negativ asupra membrilor noştri, intenția de recuperare a unor sume de bani manifestată explicit în această perioadă fiind, considerăm noi, una ilegală şi imorală. Am luat această decizie ştiind că, pentru banii încasați, colegii noştri s-au prezentat la serviciu zi de zi unde, indiferent de locul de muncă, de multe ori în condiții foarte grele, au realizat lucruri deosebite în domeniul gospodăririi apelor, asigurând populația şi bunurile acesteia că nu vor avea de suferit ca efect al revărsării acestora. Iar pentru acest lucru trebuie respectați şi ajutați, nu şicanați şi purtați prin procese urâte şi grele, procese care le pot irosi banii şi energia, resurse demn de a fi utilizate in scopuri mai bune de către aceştia. Îndemnăm celelalte sindicate din ape să facă acelaşi lucru vizavi de membrii lor, fiecare dintre aceste structuri sindicale având obligația de a proteja interesele membrilor pe care ii au, membri care ne susțin aceste structuri sindicale cotizând lunar din banii munciți de ei„, se arată pe pagina de socializare a SMAR, Sindicatul Mureșul.

Cristina Vancea, sursa Sindicatul Mureșul

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.