Social-democrații mai speră încă la o împăcare cu PNL

gliga dobrePreşedintele PSD Mureş, deputatul Vasile Gliga, a declarat miercuri că deocamdată, la nivel judeţean, nu se poate vorbi despre negocieri în privinţa stabilirii unor noi majorităţi. ‘Nu putem vorbi despre negocieri până nu se stabileşte la nivel naţional ce coaliţie va putea susţine un guvern mai solid. Am văzut că domnul Călin Popescu Tăriceanu a luat altă poziţie şi poate, totuşi, se întorc liberalii, deci nu ar fi bine să luăm nicio decizie. Ştim clar că mâine, la nivel de judeţ, se va semna între PSD-UNPR-PC acea alianţă (USD, n.r.) în vederea alegerilor europarlamentare. În rest, cred că dialogul e cel mai important’, a declarat Vasile Gliga.

Acesta a susţinut că, dacă PNL nu se răzgândeşte, atunci numai formaţiunile care compun USD nu pot avea o majoritate confortabilă în Parlament şi, în acest caz, intră şi UDMR în ecuaţie.

Vicepreşedintele PSD Mureş, Ştefan Someşan, liderul PSD Târgu Mureş, consideră că este prematur să se discute despre reaşezarea majorităţilor în Consiliul Local (CL) Târgu Mureş şi Consiliul Judeţean (CJ) Mureş, dar, ‘după cum s-a văzut aseară (marţi -n.r.), foştii parteneri din USL au dat liber la asocieri politice în ţară, la ceea ce ne putem aştepta şi aici’. ‘Dar, cunoscând înverşunarea care există între cei doi lideri, mă refer la cel al PDL (primarul Târgu-Mureşului, Dorin Florea, n.r.) şi cel al PNL (preşedintele CJ Ciprian Dobre, n.r.), nu cred că va fi o armonie între aceste formaţiuni politice, cel puţin în viitorul apropiat. Majoritatea, cred eu, va continua să fie tot aceea care s-a structurat la momentul alegerilor locale în judeţ. Făcând un calcul matematic, este foarte greu să faci o altă majoritate, care, spre exemplu, să ducă la schimbarea vreunui vicepreşedinte sau a unui viceprimar. Dar ne putem aştepta şi la surprize de acest fel, ştim foarte bine că în Consiliul Local există ambiţii şi idei legate de funcţia de viceprimar din partea unor formaţiuni politice’, a precizat Ştefan Someşan.

Liderul liberalilor mureşeni, preşedintele CJ Mureş, Ciprian Dobre, s-a declarat, la rândul său, convins, că nu se va schimba majoritatea constituită în Consiliul Judeţean de UDMR (13 consilieri) cu USL (13 consilieri), dintre care 9 ai PSD şi 4 ai PNL.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.