Soluții pentru șomeri

fara loc de muncaCentrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor (CRFPA) Mureş este o instituţie de interes regional care aplică politici şi strategii în domeniul formării profesionale a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, elaborate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

De curând, la Luduş, Primăria a organizat o întâlnire la care reprezentanţi ai CRFPA au implementat proiectul „Centre autonome şi moderne de pregătire prin implementarea unei organizări noi – CAMPION”. La întâlnire a fost prezentă și ANOFM, prin Sorin Buşe, reprezentantul punctului de lucru Luduş, care a mobilizat peste o sută de şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi. La rândul ei, Primăria a trimis invitaţii unui număr de 73 de agenţi economici din oraş, dar au răspuns cu prezenţa doar cinci.

Interesante… dar ineficiente

Daniel Şofron, director ADP şi APL ne-a informat că, după deschiderea festivă, în cadrul căreia au vorbit primarul Cristian Moldovan, Ramona Rusu, director CRFPA şi reprezentantul spaniol al Global Comercium, experţii de la ANOFM au prezentat Activitatea 3 – „Cooperarea şi dezvoltarea unei reţele de suport, colaborare şi schimb permanent de informaţii”, cu agenţii economici importanţi de pe piaţă, cu structurile teritoriale ale solicitantului şi cu alţi actori de pe piaţă şi Activitatea 6 – „Campanii de creştere a vizibilităţii serviciilor oferite de structurile regionale de formare – Şcoala vine la tine acasă”.
Activităţile au fost interesante, dar nu ştim ce eficienţă vor avea, din cauza numărului redus al agenţilor economici din sală.

Ioan A. Borgovan

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.