Soluţiile candidaţilor PRU pentru Mureş şi pentru România

Programul de guvernare al Partidului România Unită se bazează pe principiile care au dat contur acestei formațiuni, având la bază interesul cetățeanului. PRU se adresează tuturor românilor care cred în valorile autohtone, indiferent de clasa socială din care fac parte și este conceput astfel încât să îndrepte România de pe drumul greșit pe care se află și să asigure dezvoltarea durabilă a națiunii și echitatea socială.
Partidul România Unită dorește majorarea, în trepte, a salariului minim pe economie până la 2.000 de lei în următorii 4 ani, creșterea pensiei minime la 900 de lei și o alocație școlară de 450 de lei pentru copii. Lipsa capitalului românesc este rezultatul politicilor falimentare din ultimii 26 de ani și a tratatelor pe care Statul Român le-a semnat în această perioadă, ele nefiind negociate pentru a ne aduce beneficii. Plecare forței de muncă în străinătate aduce cu sine un raport negativ între salariați și pensionari, iar dacă nu îi stimulăm pe românii plecați peste hotare să se întoarcă și vom avea în continuare un spor natural negativ, riscăm să avem dezechilibre economice uriașe.
Ne dorim să sprijinim, în primul rând, companiile autohtone și micile afaceri prin măsuri de relaxare fiscală și o pondere mai mare a capitalului autohton în economia românească. PRU militează pentru combaterea comcurenței neloiale din partea companiilor multinaționale și obligarea acestora la plata unor redevențe mai mari, comparabile cu restul țărilor din Uniunea Europeană. Ne opunem privatizării companiilor strategice și dorim creșterea producției agricole prin înființarea unor asociații la nivelul fiecărei localități și subvenții mai mari pe hectar, la nivelul celorlalte țări membre UE.
PRU dorește reglementarea securizării exploatării resurselor în interes național, astfel încât să nu exportăm energie electrică la un preț mai mic în comparație cu importurile. Trebuie atent verificată respectarea claudelor contractuale în urma privatizărilor, în sensul respectării angajamentelor de către corporații. Un alt punct este reglementarea inițiativelor private în producerea de energie electrică din surse regenerabile. În plus, pledăm pentru manifestarea eticii și a moralități în muncă, astfel încât angajatul sdă nu devină un instrument al angajatorului. De asemenea, este nevoie de legiferarea inițiativei privateromânești, cât și reformarea sistemului de salarizare și pensii.
Dezvoltarea mediului rural prin accesul la învățământ de calitate și la o infrastructură decentă este un obiectiv esențial. Tot în ceea ce privește educația, o programă școlară mai eficientă este un deziderat, iar prin programul „O șansă prin sport”, tinerii vor fi stimulați să facă maim ultă mișcare. Propunem integrarea studenților de la specializarea Administrație Publică a universităților din țară în cadrul autorităților publice locale, mai precis mai multe posturi pentru debutanți. Rata șomajului poate scădea prin includerea în câmpul muncii a 50.000 de șomeri prin intermediul programului NEETS, derulat de Uniunea Europeană.
Candidații PRU susțin lupta împotriva corupției, transparentizarea instituțiilor publice, depolitizarea acestora și confiscarea averilor ilicite. Este nevoie de reformarea Administrației Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP) în privința organizării cursurilor de formare profesională. Propunem eliminarea legii privind pensiile speciale ale parlamentarilor și dorim să combatem extremismul de orice tip. Infrastructura reprezintă un lucru indispensabil deoarece aduce cu sine creștere economică bazată pe investiții, astfel că ne dorim accelerarea lucrărilor la autostrăzile ce urmează să străbată județul Mureș, sancționarea constructorilor care nu respectă termenele-limită și ample lucrări de modernizare a rețelei feroviare pentru a se putea asigura un transport de mare viteză.
Aeroportul Transilvania poate fi salvat prin transformarea acestuia într-un aeroport de tip Cargo, destinat și transportului de mărfuri. Astfel, va crește rata de profitabilitate a aeroportului, care va putea să concureze cu celelalte aeroporturi din regiune, mai ales că acesta este amplasat în apropiere de viitoarea autostradă Tîrgu Mureș – Cluj, de calea ferată și de Parcul Industrial Mureș.
Este nevoie de investiții și în sistemul sanitar, prin dotarea spitalelor într-un mod corespunzător, majorarea bugetului pentru sănătate, măsură care va veni la pachet cu acordarea unsor sporuri de 200 de Euro tinerilor medici prin programul „Hipocrat” și stimularea producției de medicamente românești prin reabilitarea Institutului Cantacuzino.
Partidul România Unită cere pedepse mai mari pentru defrișările ilegale, interzicerea exportului de lemn neprelucrat și va lansa un amplu program de reîmpădurire a României pe o suprafață de 500.000 de hectare. Ne propunem preluarea modelului suedez în ceea ce privește reciclarea deșeurilor, reziduurile urmând să fie folosite pentru producerea de energie electrică și termică. Ne opunem vânzării terenurilor agricole către entități străine și, implicit, soluționarea retrocedărilor ilegale. Ne opunem cotelor obligatorii de refugiați, impuse de Uniunea Europeană. De asemenea, pledăm pentru o Românie puternică și mult mai vizibilă în politica externă, capabilă să își impună un punct de vedere în chestiunile esențiale, pe principiul suveranității și al independenței naționale. Considerăm că toate aceste măsuri pot fi îndeplinite printr-o guvernare sănătoasă, dusă în interes național! PRU va apăra demnitatea românilor de pretutindeni!

Echipa PRU Mureș
07.12.2016
Au contribuit: Nicolae Ploeșteanu, Sergiu Aștelean, Vlad Lăcătușu și Liviu Natea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.