Șomaj în scădere?

AJOFM Harghita are disponibile, în prezent, peste 300 de locuri de muncă vacante.

Rata şomajului înregistrată în judeţul Harghita este în scădere cu peste un procent faţă de luna precedentă, dar nu se constată o creştere a angajărilor întrucât în domeniile sezoniere nu a fost reluată activitatea.

Şeful Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Harghita, Tiberiu Pănescu, a declarat că rata şomajului, la finalul lui februarie, a fost de 6,07%, ceea ce corespunde unui număr de 8.826 de şomeri. Rata şomajului este în scădere faţă de luna ianuarie, când aceasta era de 7.23%.
Potrivit lui Tiberiu Pănescu, această scădere nu se datorează creşterii numărului de angajări, ci este doar de conjunctură, întrucât a scăzut cu 700 numărul absolvenţilor promoţiei 2013, după ce acestora le-au expirat cele şase luni de şomaj şi s-a redus cu aproximativ 1.100 numărul şomerilor indemnizaţi, aceştia fiind, în general, beneficiari ai venitului minim garantat.
Şeful AJOFM Harghita a precizat că luna trecută s-au înregistrat 207 angajări, ritmul fiind acelaşi ca şi anul trecut şi, deocamdată, nu se semnalează o creştere a numărului de angajări în domeniile sezoniere, acestea fiind influenţate direct de starea vremii.
Datele statistice mai arată că în primele două luni ale anului AJOFM a demarat 9 programe de formare profesională, la care au fost cuprinşi 216 şomeri, iar în perioada următoare se vor organiza cursuri de formare pentru operator-calculator, infirmier, limba germană sau instalatori.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.