Somați la drapel

biliootecaPrefectul judeţului Harghita, Adrian Jean Andrei, a somat conducerea Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) să înlăture de pe sediul din Miercurea Ciuc steagul Ungariei şi să arboreze drapelul României, conform prevederilor legale.

O atenţionare similară a fost trimisă şi Bibliotecii Judeţene din Miercurea Ciuc, care nu are arborat pe sediu drapelul României.

Prefectul Adrian Jean Andrei a spus că PPMT şi Biblioteca Judeţeană ,, Kájoni János” nu respectă prevederile legii 75/1994 privind arborarea drapelului României şi HG 1157/2001, privind aprobarea normelor de aplicare.
El a atenţionat că în caz de neconformare, potrivit legii, inacţiunile sunt considerate infracţiuni şi constituie şi contravenţie, fiind sancţionate cu amendă de la 2.500 la 5.000 lei.
,,Toate instituţiile publice trebuie să respecte legea în judeţul Harghita, pentru că dispoziţiile legii sunt imperative şi nu facultative”, a punctat prefectul Adrian Jean Andrei.

Liniște

Vicepreşedintele PPMT, Papp Elod, a spus că nu se află în ţară de mai multe săptămâni şi că, din câte ştie, drapelul Ungariei a fost arborat pe sediu în data de 15 martie, atunci când se sărbătoreşte Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Niciunul dintre reprezentanţii conducerii judeţene a PPMT nu a putut fi contactat pentru a preciza dacă va respecta legea privind arborarea drapelului României.

O simplă omisiune

În ceea ce priveşte Biblioteca Judeţeană ,, Kájoni János”, directoarea Kopacz Katalin a declarat că nu are nimic împotriva drapelului României, dar a pierdut din vedere acest aspect după ce instituţia s-a mutat într-un sediu nou.
,,Nu avem nimic împotriva drapelului României. Facem tot să respectăm legea. Tocmai acum se confecţionează suportul şi în aproximativ o săptămână se va arbora drapelul României”, a spus Kopacz Katalin.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.