Sorin Megheșan s-a întâlnit cu Norbert Kartmann

Bilder Aprill 2014 009La finele lunii martie primarul municipiului Târnăveni a participat în Germania ca oaspete de onoare la sărbătoarea din Dorf Gull Klosterwalde. Invitaţia a fost adresată de Friedhelm Rub, preşedintele organizaţiei Rumanian Hilfe, cunoscut la Târnăveni prin ajutoarele umanitare aduse aici de peste 20 de ani.

Programul primarului a cuprins şi o vizită în Wiesbaden, la ministerul Landului Hessen. În Wiesbaden primarul Sorin Megheşan s-a întâlnit cu Norbert Kartmann, al cărui bunic este originar din Sighişoara, domnia sa cunoscând foarte bine această zonă.
Edilul din Târnăveni a discutat despre oportunităţile locale de investiţii pentru cei din Germania şi pentru întărirea relaţiilor l-a invitat alături de Kristal Gontrum, preşedinta unei organizaţii de femei, la Zilele Târnăveniului din luna august.
Preşedintele parlamentului din landul Hessen i-a propus primarului Sorin Megheşan înfiinţarea unei clase cu predare în limba germană la Târnăveni, cei din Germania urmând să asigure cadrele didactice şi costurile aferente profesorilor.

Mircea Barbu

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.