Spectacol de teatru trilingv inspirat din viața elevilor

scott johnstonRegizorul scoţian Scott Jonston, profesor de actorie şi regie de la Colegiul Edinburgh, a anunţat, într-o conferinţă de presă, premiera spectacolului ‘Suntem praf de stele’, inspirat din viaţa elevilor de liceu din municipiu, care va avea loc marţi seara, la Teatrul Naţional Târgu Mureş.

Regizorul a arătat că optsprezece copii cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani, elevi ai liceelor din Târgu Mureş, vor fi protagoniştii premierei ‘Suntem praf de stele / Csillagporbol Lettunk / We are made of Stardust’. ‘Am lucrat cu 18 tineri, români şi maghiari, n-a contat pentru mine limba. În ultimele zile, o echipă minunată a lucrat cu aceşti tineri. Spectacolul este despre viaţa lor: ce îşi doresc, la ce visează, ce cred, ce vor să fie. Întotdeauna când lucrez cu tineri este minunat să observ încrederea pe care o au. Chiar dacă nu vor evolua în teatru ca actori, încrederea şi abilităţile lor de a socializa, de a cunoaşte oameni pe care nu-i ştiu, din culturi diferite, sunt cu adevărat importante’, a declarat Scott Jonston.

Regizorul a subliniat că este minunat să se întoarcă în Târgu Mureş, dat fiind că încă din anii ’90 a iniţiat un program de schimb între studenţii de la secţia de actorie a Universităţii de Arte şi cei de la Edinburgh College.

Conducerea Teatrului Naţional din Târgu Mureş a precizat că premiera spectacolului face parte dintr-un proiect-pilot al programului de teatru pentru tineret lansat de instituţia teatrală în această stagiune.

Spectacolul se va juca marţi, de la orele 17,00 şi 19,00, în trei limbi – română, maghiară şi engleză – la Sala Parking a Teatrului Naţional din Târgu Mureş şi va avea la bază episoade inspirate din viaţa tinerilor, rezultate în urma exerciţiilor de improvizaţie ţinute de Scott Johnston în perioada 27 octombrie – 5 noiembrie, la Târgu Mureş.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.