Spectacol de Ziua Tineretului

DSC_0133Sute de reghineni și-au petrecut seara de sâmbătă (3 mai 2014) în centrul orașului, unde administrația locală a organizat un spectacol dedicat Zilei Tineretului. Manifestarea a devenit deja o tradiție, în ultimii ani ziua dedicată sărbătoririi tinerilor din România prilejuind la Reghin recitaluri, concursuri de frumusețe și sportive, întâlnirea cu artiști ai momentului precum Connect-R, Ana Lesko sau Ellie White.
De fiecare dată alături de artiști consacrați au urcat pe scenă și tineri reghineni în curs de afirmare, pentru unii dintre aceștia scena Zilei Tineretului constituind chiar o rampă de lansare în cariera artistică.
De data aceasta spectacolul s-a desfășurat în Piața ,,Petru Maior”, scena fiind amplasată între cele două parcuri. Capul de afiș al evenimentului a fost Smiley, dar înaintea acestuia reghinenii au avut prilejul să aplaude performanțele artistice ale localnicilor.

Alb-negru, Maria Grama şi Urban Elements

Programul a fost deschis de un grup de copii de la CSEI Nr. 3 SAM Reghin, care împreună cu elevi ai Gimnaziului Florea Bogdan au prezentat un dans tematic spectaculos numit ,,Alb-negru”. Coregrafia respectivă a câștigat locul întâi la recent-desfășurata fază regională a concursului SNAC care s-a desfășurat la Sibiu.
A urcat apoi pe scenă tânăra Maria Grama, membră a Ansamblului folcloric de la Casa Municipală de cultură ,,Dr. Eugen Nicoară”, care a cântat pentru prima dată pe o scenă adevărată muzică ușoară. A susținut un recital de circa 20 de minute interpretând cover-uri în limba română și engleză.
Spectacolul a fost continuat de trupa de street-dance Urban Elements, condusă de reghineanul Pal Iosif care a devenit cunoscut în ultimii ani datorită talentului și originalității sale în domeniu, el fiind unul dintre dansatorii apreciați ai momentului nu doar la Reghin. Dansatorii au însoțit pe parcursul spectacolului pe toți interpreții reghineni, asigurând mișcare scenică și atmosferă potrivită unui asemenea eveniment.

Acs Joysef, Street Groove şi Andreea Morariu

DSC_0194Pentru iubitorii de muzică maghiară organizatorii au invitat pe Acs Jozsef, interpret reghinean apreciat pentru atmosfera pe care știe să o genereze întotdeauna când urcă pe o scenă sau participă la un eveniment festiv. Acesta a cântat câteva piese îndrăgite și a fost urmat de o altă trupă de dansatori, bine cotaţi la Reghin: Street Groove.
După noul episod de street-dans, prezentatorul spectacolului, jurnalistul Marius Portik a invitat-o în scenă pe Andreea Morariu, considerată ca fiind una dintre artistele în ascensiune din zona Reghin. Deși încă elevă, Andreea Morariu este nelipsită de la evenimentele organizate în zonă. Ea a cântat în 2013 și pe scena Zilelor reghinene, dar şi pe cea a Festivalului Văii Mureşului , fiind deosebit de apreciată de public datorită vocii sale, dar şi datorită prezenţei scenice.

Florin Vos

După Andreea Morariu a urmat reghineranul Florin Vos care a electrizat publicul aflat în piaţa Petru Maior. Reghineanul a învăţat să cânte la chitară la vârsta de 12 ani în cadrul Clubului Copiilor. După o scurtă perioadă a pus bazele unui grup de folk numit Artis, apoi, în anul 1995 a înfiinţat un nou grup numit TMG. De data aceasta a abordat un stil mai modern şi împreună cu încă patru băieţi, a susţinut câteva spectacole în deschiderea unor concerte ale trupelor 3 Sud Est, Genius și Capuccino în zona Ardealului.
Din 1997 a început să cânte şi la petreceri private, iar în februarie 2009 și-a lansat primul album intitulat ,,Zilele cu tine”, alături de Daniela Gyorfi. Acesta a fost urmat de albumul ,,Fericită-i astăzi viaţa mea” în stil etno, pentru care a colaborat cu Daniela Gyorfi, Cristian Rizescu şi MC Geo. În 2010 a editat şi orchestrat un album de colinde tradiţionale româneşti, după care, în februarie 2011, a lansat cel de-al patrulea CD – ,,Când iubirea te loveşte“ în colaborare cu Daniela Gyorfi, Cristi Dules şi MC Geo, album care a beneficiat şi de 10 videoclipuri filmate în acelaşi an. Albumul cu numărul cinci a apărut în anul 2013, „Așa e viața mea” şi conține 15 piese, din care zece cântate în duet cu artiști foarte cunoscuți și îndrăgiți de public: Sorina Ceugea, DeMarco, Vali G și Cristian Rizescu.

Lampioane şi…..Smiley

smileyDupă recitalul lui Florin Vos de pe scena Zilei Tineretului 2014, organizatorii au împărțit sute de lampioane colorate în public, iar acestea au fost lansate în acelaşi timp colorând cerul cu luminiţe multicolore. Zborul spectaculos al lampioanelor a fost surprins minute în şir de camerele celor două televiziuni locale care au transmis evenimentul în direct. Deşi din motive contractuale, Smiley nu a putut fi filmat, show-ul lui, precedat de înălţarea lampioanelor, a electrizat publicul până târziu în noapte, încununând finalul spectacolului dedicat în 2014 tinerilor din Reghin. Smiley a venit la Reghin cu toate piesele sale noi şi vechi apreciate de public şi a fost răsplătit cu aplauze furtunoase. Reghinenii au cântat împreună cu el fiecare piesă, ceea ce a fost o surpriză plăcută pentru artist şi pentru cei din trupa lui.
La final Smiley a primit din mâna primarului Maria Precup o chitară fabricată la Reghin.

Emeşe ARDELEAN

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.