Spectacol umanitar la Reghin

AFIS Spec umanitar20 de artiști din zona Reghin vor susține joi, 27 februarie, de la ora 18, un spectacol folcloric dedicat unei tinere interprete de muzică populară care are nevoie de ajutor.

Anamaria Vergu …

…născută în satul Dumbrava de pe Valea Mureșului, locuiește la ora actuală în municipiul Bistrița împreună cu soțul ei. Tânăra, în vârstă de 22 de ani, a absolvit Școala de arte populare la clasa de canto popular a Dorinei Oprea și și-a început cariera de interpret al muzicii populare mureșene, dovedindu-se una dintre tinerele talente ale genului, din zona Reghin.
Din păcate, anul trecut, la sfârșitul lunii mai, Anamaria a fost implicată într-un accident rutier în urma căruia a rămas imobilizată într-un scaun cu rotile. Tânăra interpretă a fost operată la un spital din Cluj Napoca și are la ora actuală o plăcuță de titan atașată la coloana vertebrală, în zona cervicală.

Pentru recuperare

Familia ei a căutat o soluție de recuperare și ea fost găsită la Londra, unde se poate face o intervenție cu celule stem care costă 200 de mii de lire. Înainte de această intervenție însă, Anamaria Vergu trebuie să facă lasero-punctură la o clinică din Franța, din 3 în 3 luni, tratament care costă la fiecare etapă, 8 mii de euro. Mama tinerei spune că fiica ei va pleca pentru a doua etapă de lasero-punctură în luna martie, dar până atunci mai are de trecut o operație grea care va avea loc chiar în săptămâna în care colegii ei vor susține spectacolul la Reghin. Este vorba despre o dublă fractura la braț care nu s-a vindecat corespunzător și care necesită acum o intervenție chirurgicală la Tîrgu-Mures.

Pentru a o ajuta…

… fosta ei profesoară de canto popular, Dorina Oprea a inițiat un șir de spectacole în care sunt angrenați interpreți cunoscuți de muzică populară. Primul asemenea spectacol a avut loc la Tîrgu-Mureș, în luna noiembrie a anului trecut, iar cel de-al doilea va fi susținut la Reghin. Vor cânta pentru Anamaria Vergu pe scena Casei de Cultură ,,Eugen Nicoară”, Gheorghe Mureșan, Petre Petruse, Dorina Oprea, Marcel Avram, Maria Butilă, Mirela Petruș, Doru Pop, Maria Neag, Sorin Pantea, Ionela Moruțan, Dumitru Gliga, Mihaela Botoș Lateș, Adina Roșca, Corina Florea Covaciu, Gabriela Merdar, Andrei Romanică, Dănuț Pop, Diana German și Neluțu Moldovan.

Emeșe Ardelean

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.