Spital de stat, condiții de privat: Maternitatea

2,5 milioane de euro vor fi investiți în maternitatea de la Spitalul Județean de Urgență Mureș

Ministerul Sănătății a publicat o Hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii ,,Supraetajarea Clinicii de Obstetrică şi Recompartimentarea etajelor 8 şi 9 din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş”. Investiția va ajunge astfel la aproximativ 2,5 milioane de euro de la Ministerul Sănătății și Banca Europeană de Investiții. Pe baza unui plan de supraetajare și recompartimentare, lucrările vor începe în 2012, însă nu va fi afectată activitatea, clinica putând să preia în continuare pacienți. Maternitatea va avea saloane cu maximum trei paturi, dotate cu grupuri sanitare proprii, aer condiţionat şi alte facilităţi. Lucrările de bază constau în reabilitarea şi modernizarea etajelor 8 şi 9 ale celor două corpuri A şi B şi extinderea corpului A prin construirea etajului 10 şi parţial a corpului B prin extinderea etajului 10.

Cum…

…la etajul 8, Corpul A și parțial B vor fi destinate pentru lăuze, iar în restul corpului B vor fi amplasate secţia pentru nou-născuţi respectiv secţia de prematuri. Secţia lăuze va beneficia de 9 saloane a câte trei paturi cu grupuri sanitare și două saloane cu un pat cu grup sanitar. Secția de neonatologie va cuprinde și două saloane de terapie intensivă nou-născuți cu o cameră de supraveghere amplasată între cele două camere respectiv două saloane pentru prematuri cu câte 7 paturi.
La etajul 9, Corpul B va beneficia sală de mese cu oficiu, depozit de lenjerie, oficiu de curățenie, cameră de lucru pentru doctori, oficiu de curățenie ploscar, cameră de supraveghere, spațiu pentru monitorizare, cameră de lucru asistente, zonă de tratament, cameră pentru medic de gardă.

La etajul 10, în corpul A va fi secția septică cu 4 saloane a câte 3 paturi și grupuri sanitare, camere de lucru asistente spațiu de monitorizare, cameră de tratament, cameră pentru lenjerie, grup sanitar, oficiu de curățenie. În corpul B vor fi două laboratoare de analiză cu cameră de recoltare, Sală pentru ecograf, Sală de curs pentru 56 de studenți, bibliotecă, cameră pentru asistente, cameră pentru medici, Sală de mese cu oficiu. Finanţarea obiectivului de investiţii se face prin împrumutul primit de la Bancă Europeană de Investiţii.

Cristina Vancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.